Yüksekovalı çocuklar kendi havuzlarını kendileri yaptı

Yüksekovalı çocuklar kendi havuzlarını kendileri yaptı

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı Yüksekova’da serinlemek isteyen çocuklar kendi havuzlarını kendileri yaptı.

 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde son günlerde kavurucu sıcaklar hakim oluyor. İlçede meteoroloji verilerine göre dün termometreler 31 dereceyi gösterirken, bunaltıcı sıcaklar nedeniyle serinlemek isteyen çocuklar kendi havuzlarını kendileri yaptı.

Cumhuriyet Mahallesinde evlerinin önünde briket ve şeffaf naylon branda kullanarak havuz yapan çocuklar, eğlenerek serinlenmeye çalıştı.

İlçede çocuklar ve yetişkinler için herhangi bir havuz olmadığını ifade eden Senar Özaka isimli çocuk, “Havalar çok sıcak. Gideceğimiz bir havuz yok. Büyükler haftasonları derelere gidiyor ama biz gidemiyoruz. Biz de evimizin önünde briket ve naylon branda ile havuz yaptık. Birkaç saatte tamamladık. Sondaj suyu ile doldurduk. Havuzda yüzerek serinlemeye çalışıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.