Yüksekova'da yaralı köpek ve yavrusuna vatandaş sahip çıktı

Yüksekova'da yaralı köpek ve yavrusuna vatandaş sahip çıktı

Yüksekova'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan köpek ile yavrusuna vatandaşlar sahip çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esenyurt Mahallesi'nde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan anne köpek ile yavrusu, ağır yaralandı. Ayaklarından ısırıldığı için hareket edemeyen anne köpek ile kafasından yaralanan yavru köpeğe mahalle sakinleri sahip çıktı.

Yaralı köpekleri evinin balkonunun altına yerleştiren Özgül Tekin adlı kadın, köpeklere dört gözle bakıyor. Köpekleri yoğurt, ekmek ve benzeri yiyeceklerle besleyen Tekin, yetkililere seslenerek veteriner bir hekimin köpeklerin tedavisi için gönderilmesini istiyor.

Anne köpek ile yavrusunun bir hafta önce yaralandığını kaydeden Tekin, "Sokakta başıboş köpekler var ve sürekli birbirleri ile kavga ediyorlar. Bu köpekler de o şekilde yaralandı. Biz de balkonun altında onlara yer ayırdık. Hergün yiyeceklerini veriyoruz, besliyoruz. Veteriner bir hekim gelse, köpeği tedavi etse çok mutlu oluruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.