Yüksekova'da Muhtarlar Toplantısı

Yüksekova'da Muhtarlar Toplantısı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova ilçesinde muhtarlar ve girişimcilerle bir araya geldi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık sabah saatlerinde Yüksekova'ya gelerek merkez ve köy muhtarları ile buluştu. Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Doruk, İŞ-Kur Hakkari Müdürü Ahmet Kızılkaya, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nail Van, kurum amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantı’da ilk olarak konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili, Yüksekova’ya Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımlar yapıldığını belirterek, “ 280 kilometre kanalizasyon şebekesi, 300 kilometre su şebekesi döşendi. Daha önce sağlıksız bir şekilde içme suyu veriliyordu. Dilimli barajı su tutmaya başladı. Onunla birlikte 24 saat 2050 yılına kadar kesintisiz su ihtiyaçlarını karşılayacaklar” dedi.

Ardından konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise, “İstanbullu, Ankaralı, Malatyalı nasıl ve hangi koşullarda hizmet alıyorsa Yüksekova’da, Hakkari’de ve Şemdinli’de aynı şekilde hizmet alacaklar. Köylerimiz ve muhtarlarımız çok önemli hem demokrasi ve toplum açısında mahalle ve devletin temsilcileridir” ifadelerini kullandı.

Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.