Yüksekova Belediyesi’nden Dırbaz Büyüksu’ya yanıt

Yüksekova Belediyesi’nden Dırbaz Büyüksu’ya yanıt

Yüksekova Belediyesi Meclisi, dün ilçeye dönen Kadın Futbol Takımı’nın karşılama töreninde Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu’nun; "Yüksekova hiçbir şeyi hak etmiyor" sözlerine cevap verildi.

TFF Kadınlar 2. Liginde şampiyon olan Yüksekova Belediyesi Kadın Futbol Takımının Yüksekova Belediyesi önüne yapılan kutlamaları sırasında Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova halkının takımı karşılamaya gelmemesine tepki göstererek "Yüksekova halkı hiçbir şeyi hak etmiyor" demişti.

Yüksekova Belediye Meclisi eş sözcülüğü tarafından Başkan Büyüksu'nun Yüksekova halkına karşı sarf ettiği sözlere basın açıklaması ile yanıt verildi.

Yüksekova Belediyespor Kulübü'nün önünde yapılan açıklamayı Yüksekova Belediyesi Meclisi eş sözcüsü Cevat Ayhan okudu.

Büyüksu'dan “Kayyım ve taşımalı seçmen oylarıyla belde başkanı seçilen zat" diye söz eden Dırbaz Büyüksu'nun, "Yüksekova halkı hiçbir şey hak etmiyor, herkesi kınıyorum" sözlerinin Yüksekova Halkına sarf edilmiş bir hakaret olduğunu söyledi.

Ayhan açıklamasında, "Halkın iradesini, binlerce taşımalı asker, polis ve seçmenlerle gasp edenler önce yaptıkları irade gaspının hesabını Bajêrge halkımıza versinler" dedi. Hakaret söylemlerinin tek amacının halkın seçimlerde Ak Parti'ye verdiği cevap olduğunu belirten Ayhan, "AKP'yi baraj altında bırakan bu halka söylenen söylemlerin tek nedeni çok büyük mağlubiyetleridir. Taşımalı başkan ve Gever'i yıllardır kayyum zihniyetiyle talan edenlerin bu kentte hiçbir karşılıkları olmadığı gibi hakediş üzerine söylemler ifade etmelerinin de manası olamaz! Emek ve irade gaspçılarının söylemleri, Yurtsever halkımız ve belediye Eşbaşkanlarımız tarafından ciddiyete alınacak söylemler değildir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.