Yüksekova'da Dijital Çağda Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Yüksekova'da Dijital Çağda Çocuk Çalıştayı düzenlendi

Vali/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte Yüksekova ilçemizde düzenlenen Dijital Çağda Çocuk Çalıştayı’na katıldı.

Vali Çelik ile birlikte Çalıştay’a, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Aile-Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdülhalim Ünalan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve çocuk alanında faaliyet yürüten kurumlardan temsilciler katıldılar. ,

Vali Çelik, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada; “Bu çalıştayın temel paradigması, bilginin saniyeler içinde milyonlara ulaşabildiği günümüz bilgi ve teknoloji çağında, süreci yönetmek üzerine zihinsel bir kod oluşturmak, farkındalık oluşturmak, aileleri ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek” diyerek çalıştayın hedefleri hakkında değerlendirmede bulundu.  Vali Çelik konuşmasının devamında; “özellikle konunun ehemmiyeti çocukların, gençlerin odak noktasında tutulması ve yarınları tanımlayacak ve bizi anlatacak en önemli kavramın da genç ve çocuk olması, bu ehemmiyetin bizdeki farkındalığını arttırması açısından da büyük önem arz ediyor. Benim açımdan da devletimiz açısından da ailenin en büyük çıktısı olan çocuğun güncel durumu, çocukla ilişkilerin kurgulanması ve toplumun temel yapı taşı haline gelecek sürecin yönetilmesi açısından bu çalıştayı çok önemsediğimizi de ifade ettim.” diyerek çalıştayın çocuklarımızın ve gençlerimizin dijital dünyada kendilerini faydalı bir şekilde ifade etmelerini sağlamanın önemini vurguladı ve çalıştay katılımcılarına verecekleri katkı için teşekkür etti.  Gerçekleştirilen Dijital Çağda Çocuk Çalıştayı’nda; dijital bağımlılık, çocuklara etkili iletişim ve olumlu davranış becerilerinin kazandırılması, kumar bağımlılığı, madde bağımlılığı ve kurumların İşbirliği konuları gündeme alındı. Çocuklarımız için bu alanlarda devam eden çalışmalara yönelik bilgiler aktarılırken, çocuklarımız ve ebeveynleri için koruyucu önleyici hizmet odaklı bir anlayış doğrultusunda atılacak adımlar değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.