Berçelan Yaylası’nda su borusu patladı

Berçelan Yaylası’nda su borusu patladı

Hakkari’nin 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylasında karların erimesi ve meydana gelen toprak kayması nedeniyle kentin içme suyunu ihtiyacını sağlayan 450’lik duktil borusu patlaması üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı.

Kentin içme suyu ihtiyacını sağlayan içme suyu ishale hattının patlaması üzerine Tazyikle yukarı doğru yükselen suyun görüntüsü şelaleyi aratmadı.

Kentin birçok noktasının susuz kalması üzerine belediye ekipleri Berçelan Yaylasına hareket etti.  Karla kaplı yolların açılmasıyla birlikte arızaya ulaşıldı. Belediye su ve arıza ekibi iş makinalarının yardımı ile arızaya müdahale etti.

Yaklaşık bir gündür suyun verilemediği Yeni Mahalle ve Karşıyaka Toki bölgesi ile kentin birçok noktasına yeniden su verilmesi için çalışmalar aralık sürdüğü belirtildi.

Çalışma bölgesinde bulunan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Davut Güldal, kent merkezine suyun yeniden verilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, akşam saatlerine kadar arızayı giderip kent merkezine yeniden su verileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.