Yüksekova'da birinci koro festivali düzenlendi

Yüksekova'da birinci koro festivali düzenlendi

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Birinci Yüksekova Korolar Festivali etkinliği düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'ninde 1. Korolar Festivali düzenlendi. Festivalde daha önce Yüksekova Kaymakamlığı destekleriyle müzik sınıflarının kurulduğu okulların öğrencileri sahneye çıktı.

İlk günde Kısıklı Köyü Ortaokulu Umut Korosu, Ahmed-i Hani Ortaokulu Ay Işığım Korosu, Halit Okay Ortaokulu Hoş Seda Korosu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Mavi Hayaller çocuk korosu konser verdi.

Etkinliğe Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kurum Amirleri, ğğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Kaymakam Kaşıkçı, “Değerli arkadaşlar güzel bir Ramazan akşamında bir araya geldik. Bu Yüksekova için bir ilk ve güzel bir başlangıç. Bildiğiniz üzere okullarımızda müzik sınıfları oluşturduk ve bu akşam faydalarını görmeye başladık. Bu ilklerin devamını sağlamak lazım ve bu akşam çocuklarımız güzel şeyler yaptılar onları kutluyorum. Çocuklarımız profesyonel bir şekilde sahne aldılar. Sahnede böyle güzel durmak ve güzel bir şekilde sanatlarını ircaa etmek her babayiğidin harcı değil. Bu çocukların geçen seneki ilk sahnelerini de hatırlıyorum ve inanılmaz heyecanlıydılar. Ama artık onlar sahnenin tozunu yuttular ve dediğim gibi profesyonel bir duruş sergilediler tüm çocuklarımızı bir daha kutluyorum. Bizlere bu güzel akşamı yaşatan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.