Yüksekova'da bayramlaşma programı

Yüksekova'da bayramlaşma programı

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova İlçesi’nde düzenlenen program kapsamında protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yüksekova ilçesi Öğretmen Evi bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Vali Cüneyit Orhan Toprak Yüksekova Kaymakamı Mahmut KaşıkçıI, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, vatandaşlar ve güvenlik güçleri katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Vali Toprak, geçen sene Kurban Bayramı’nı da Sayın İçişleri Bakanımız ve Jandarma Genel Komutanımızla beraber Yüksekova’da idrak ettiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:
 
"Bu sefer de Sayın İçişleri Bakanımız birkaç gün önce arayarak Ramazan Bayramı’nı yine Yüksekova'da geçirme arzusu ve niyetini bize iletti. Sayın Bakanımız ve Jandarma Genel Komutanımızla beraber bayram namazını Merkez İhsaniye Camisi’nde siz vatandaşlarımızla birlikte kıldık. Programın devamında da Sayın Bakanımızla beraber üs bölgesini ziyaret ederek asker ve polisimizle bayramlaştık. Ardından Sayın Bakanımızın amacı saat 10.00'da burada sizlerle beraber olmaktı. Fakat biliyorsunuz dün Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde çok üzücü bir olay meydana geldi. Sivilin siyasetin önünü açmak amacıyla esnaf ziyaretlerinde bulunan Şanlıurfa Milletvekilimiz ve yeni milletvekili adayımızın ağabeyi de dâhil olmak üzere 4 vatandaşımız karanlık güçler tarafından, terör örgütü tarafından maalesef öldürüldüler. Allah'ın rahmetine gittiler. Böyle olunca da hem ülkemizin gündemi değişti hem hepimizin canı sıkıldı. Böyle olunca da apar topar oraya gitmek durumunda kaldığı için bu programa İçişleri Bakanımız katılmadı. Fakat özellikle benden rica etti. Sizlere bol bol selamlarını, muhabbetlerini, sevgilerini iletmemi istedi benden. Allah’a şükürler olsun ki yine bir bayramda sizlerle beraberiz. Dinimizin en güzel yönlerinden kaynaşmaya, birleşmeye, kardeşlik duygusunun pekişmesine, küslerin barışmasına vesile olan böyle dini bir bayramda sizlerle beraber olmak gerçekten bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Maalesef buraya gelmeden önce de yine hain terör örgütünün saldırısı sonucunda şehit olan İki Yaka Köyü korucu başımızın taziyesine katıldık. Gördüğünüz gibi bir Ramazan da oradaki gözü yaşlı babayla, birbirlerinin arasında bir yaş olan 7 tane yavruyla bizleri muhatap ediyorlar. Bir bayram gününde birisi evladını kaybetmiş, çocuklar babasını kaybetmiş. Hala böyle adam kaçırarak, adam vurarak, korucularımızı şehit ederek, askerlerimize uzaktan havan atıp şehit ederek bir yere varabileceğini düşünen bir grupla karşı karşıyayız. Hâlbuki burada bir araya geliyoruz. Birbirimize muhabbet beslediğimiz, sevgi beslediğimiz, problemlerimizin çözümünde koşturduğumuz, acıyı, zorlukları, güzellikleri paylaştığımız böyle güzide bir ilçemizde gündemin artık çok başka olması gerekiyor. Bu kadar güzel vatandaşımızı memnun edici gelişmeler olurken idarecisiyle, askeriyle, polisiyle Yüksekovalı vatandaşlarımızla köylülerimizle birleşip yıllardır bu boş kalan meralarımızda artık büyükbaş, küçükbaş hayvanlarımızı otlayıp, yaylayıp ülkeye hatta yurt dışına küçük ve büyükbaş hayvan ihraç edecek durumda olmamız gerekirken hala böyle masum insanları kaçırıp infaz etmekle uğraşan maalesef karşımızda bir terör örgütü var. Fakat Allah'ın izniyle burada görmekte olduğum bu kenetlenmişlik duygusu, bu hareket tarzımızı, bu muhabbetimizi devam ettirdiğimiz müddetçe inşallah bu üzücü hadiseler de yakın zamanda tarihin karanlık sayfalarında kaybolacak inşallah." 
 
24 Haziranda yapılacak seçimlere değinen Toprak, "Burada devlet olarak, güvenlik güçleri olarak görevimiz ve sorumluluğumuz vatandaşlarımızın tam özgür iradeleriyle kendi değerlendirme ve muhakemelerini yaparak takdir ettikleri adaylara ve partilere oylarını vermesini temin etmektir. Bizim devlet olarak görevimiz bu. Hiçbir yerden baskı görmeden tamamen kendi fikirleri doğrultusunda kanaatleri doğrultusunda vatandaşlarımızın oy vermesi için 24 saat çalışıyoruz. Gerek terör örgütü olsun gerek başka grupların, cemaatlerin, aşiretlerin vatandaşlar üzerinde baskı kurmasını engellemek bizim görevimiz. Huzur içerisinde seçimlere yaklaşıyoruz. Ben bu sağduyulu yaklaşımınızdan dolayı öncelikle vatandaşlarımıza, sizlere, muhtarlarımıza, seçmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. İnşallah hep beraber el birliği ile yakalamış olduğumuz bu huzur ortamını, seçimi de çok emniyetli, güvenli, özgür bir şekilde tecelli ettirerek yolumuza devam etmek istiyoruz. İnşallah ilçemiz günden güne de daha da güzelleşecek. Güzel şeyler oluyor. Sizlerle bir araya gelmek biz idarecileri her zaman memnun ve mutlu ediyor. Bu vesileyle bayramınızı tekrar tebrik ediyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Yüksekova İlçesinden ayrılarak İlimiz merkezine hareket eden Vali Toprak, yol güzergâhında bulunan askeri karakolları ve polis kontrol noktalarında görevli güvenlik güçlerimizle de bayramlaşarak görevlerinde başarılar diledi.

07-060.jpg04-089.jpg09-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.