'Yolsuzlukla' yapmakla suçladı

'Yolsuzlukla' yapmakla suçladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bakan Adil Karaismailoğlu'nun İBB'deki görevi sırasında olmayan bir işi yapılmış gibi gösterip ödeme yaptığını öne sürdü. Karaismailoğlu canlı yayına bağlanıp iddiayı reddetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri olduğu dönemde yolsuzluk yaptığı iddia etti. Habertürk Televizyonu'nda Fatih Altaylı'nın "Teke Tek" programına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konuları değerlendirdi ve soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, ""Ulaştırma Bakanlığı yapan kişi eskiden İBB'de Genel Sekreter Yardımcısıydı. İş olmuş gibi tutanak tutuyor, düzenliyor, para veriyorlar. İhale yok, bina da yok. İhale yapılmış gibi tutanağı tutup adama para veriyorsunuz. Bunun hesabı sorulacağına bu adamı bakan yapıyorsunuz. Getirdiniz, bakan yaptınız, ne oldu? Dokunulmazlığı oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu'nnu sözleri üzerine Bakan Karaismailoğlu telefonla canlı yayına katılıp, Kılıçdaroğlu'nun iddiasını reddetti. Kılıçdaroğlu'nun elinde belge olduğunu söylemesi üzerine Karaismailoğlu, “Zamanında kendi kafasında olan bir müfettişin uydurma raporudur. Tutunak tuttu diyor, Genel Sekreter Yardımcısı tutanak mı tutar?” yanıtını verdi.

Canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu ve Adil Karaismailoğlu arasında yaşanan diyalog şu şekilde:

Karaismailoğlu: Bir muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu, biz Anadolu insanıyız kötü siyasetlerine bizleri alet etmeye çalışıyorlar ama yanlış yapıyorlar. Ben 24 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştım, en son da genel sekreter yardımcıydım. Kendi söylediklerinde çelişiyor. Genel Sekreter Yardımcısı hiçbir zaman tutanak tutmaz zaten.

Bütün İstanbul beni tanıyor. İstanbul neydi, nereye geldi, bunların hepsinde katkımız, emeğimiz var ama oturduğunuz yerden iftira atmak çok ayıp. Sizin temsil ettiğiniz bir kitle var. Siz belediye çalışanları için namus sözü vermiştiniz, onu hatırlatmak isterim size.

Karaismailoğlu: Yazıktır, kul hakkı vardır. Helalleşmekten bahsediyorsunuz, biz helali haramı hayatımızda yaşayan insanlarız. Bunları söylerken dikkat edin, üzülüyorum vallahi. Biz Anadolu çocuklarıyız, öğretmen bir anne babanın çocuğum. Milyonların önünde çıkığ böyle bir iftirayı atamazsınız. Anlaşılıyor ki bu iftiraların ardı arkası kesilmeyecek. Ama bu iftiralar sayesinde hiçbir yere gelemezsiniz. Lütfen kendinize gelen.

Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı 10 milyar Euro'ya yapılmıştır, ekonomik değeri sıfır olan bir alanda devletin kasasından 1 kuruş çıkmadan 10 milyar Euro'luk bir yatırım yapılmıştır. Ve 25 yıllık kiralama süreci içerisinde de 22 milyon Euro devlete kira verilecektir. Havalimanı açıldığı ilk yılda garanti edilen yolcu sayısını aştığı için de 22 milyon Euro ekstra bir gelir getirmiştir. Bunların hepsi açıktır. Bu işi yapabilecek olan firmaların müracaat edip, yarışma sonucu alınmıştır. Yap-işlet-devret modelindeki tüm projeler bu şekilde yapılmıştır. Kamu menfaati açısından en uygun teklif kiminse de o kabul edilir. Genel Başkan benim büyüğümdür. Aslı astarı olmayan, hiçbir belgesi olmayan bir şeyi, burada milletin önünde söylemesi bizi üzmüştür. Geçtiğimiz cuma günü dava edilmiştir mahkemede hesabına verecektir.

Kılıçdaroğlu: Önümde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı bir yazı var.

Karaismailoğlu: Zamanında kendi kafasında olan bir müfettişin uydurma raporudur. Bütün dosyalar oradadır. Medya A.Ş. belediyenin şirketinin dosyasıdır. Belediye şirketi de oradadır. Tutanak tuttu diyor ya, Genel Sekreter Yardımcısı tutanak mı tutar? Sizinle mahkemede hesaplaşacağız yapacak bir şey yok. Lütfen bizi kötü siyasetinize alet etmeyin. Biz SSK'yı yönetmedik. 25 yıldır İBB'nin nereden nereye geldiği ortada. Böyle bir şey olabilir mi? Genel Başkan o kadar hassas ise mevcut belediyeden hesap sorsun.

Kılıçdaroğlu: Bir de İçişleri Bakanlığı müfettişleri görevlendirseler, savcı gitse de o raporu alsa değerlendirse.

Karaismailoğlu: Bu bir iddiadır. Kendisi de söylüyor. Yolsuzluk yaptı diyor, yakışıyor mu bir genel başkana. Bu zaten iddia.

Kılıçdaroğlu: Şimdi Saray da bizi dinliyor. Onun da bağlanmasını istiyorum. Ben belgesiz konuşmam. Belge elimde var. Bu belge yanlıştır, uydurmadır diyebilirler. Devletin bütün elemanlarını devreye koysunlar.

Karaismailoğlu: Siz gidin önce İETT otobüsleri neden yolda kalıyor, devam eden metro inşaatının üstüne neden hafriyat dökülüyor onun hesabını sorun. Gidin Levazım Tüneli neden çöküyor onun hesabını sorun. Hastane yolunu niye yapmadınız siz diye belediye başkanınızdan hesap sorun.

Fatih Altaylı: İsmail Bey, Levazım Tüneli AK Parti döneminde durmuştu. Ben de tam üstünde oturuyorum, biliyorum

Karaismailoğlu: Fatih Bey, bir buçuk kilometresi dönmüştü, kazılmıştı ve devam ediyordu. Şu anda Dolmabahçe Tüneli'nden 60 bin araç geçiyor. Bu tünel yapılınca en az o kadar araç geçecek.

Kılıçdaroğlu: Bu bir belgedir, iddia değildir. 2 Aralık 2020. Tarih de vereyim numara da vereyim. Sayın Bakan ona da baksın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.