Yeşil Sol Parti vekilleri zamlara karşı bakanlığa yürüdü

Yeşil Sol Parti vekilleri zamlara karşı bakanlığa yürüdü

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile partinin milletvekilleri, artan hayat pahalılığı ve zamları protesto etmek için TBMM'den Hazine ve Maliye Bakanlığına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın'ın konuştuğu Meclis grup toplantısının ardından gerçekleştirilen yürüyüşte "Zamlara alışmayacağız", "Dünyanın en pahalı iktidarı Türkiye'de", "Hayaller Türkiye Yüzyılı, gerçekler zam yüzyılı", "Boğazımızdan değil rantınızdan kesin" ve "Emeklilere de seyyanen zam" yazılı dövizler taşındı.

Meclis Genel Kurulunun zamlara dair gerçekleştireceği olağanüstü toplantı öncesi bakanlığın Dikmen yerleşkesi önüne düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, "Bunun böyle olacağı çok belliydi. AKP-MHP, Cumhur İttifakı, seçimlere giderken o kadar büyük bir ekonomik enkaz yarattı ki, bu enkazı, hangi parti kazanırsa kazansın kaldırmak zorunda kalacak demiştik. Nihayetinde öyle oldu. Bütün ekonomik dengeleri bozdular. Sadece seçim ekonomisi uygulamakla kalmadılar, öncesinde de bütün ekonomik dengeleri bozdular. Açıkları büyüttüler. Attıkları bütün adımlarla işçinin, emekçinin seçimlerden sonra daha zor günler yaşamasının hazırlığını yapmış oldular. Bu zamlar seçim öncesindeki ekonomi politikalarının sonucudur" değerlendirmesinde bulundu.

Aynı iktidar şimdi "Yeni ekonomi politikaları uyguluyoruz" dediğini belirten Oluç, şöyle devam etti:

"Hazine ve Maliye Bakanı, önceki ekonomi politikalarını 'akıl dışı' olarak niteledi. Ama kendisi aynı akıl dışı ekonomi politikalarını sürdürüyor. Çünkü ister 'akıl dışı', ister 'akıl içi' ekonomi politikası uygulansın, her ikisi de sonuç olarak işçinin, emekçinin, kadının, gencin aleyhine olan politikalar oluyor. Kaşıkla verip kepçeyle almanın en güzel örneğini bu iktidar her gün sergiliyor. Ekmeğe, benzine, motorine, şekere, gıda fiyatlarına zam… Türkiye'yi OECD ülkeleri arasında gıda enflasyonunda birinci sıraya yerleştiren bu iktidardır."

Zamlara karşı mücadeyi sürdüreceklerini vurgulayan Oluç, "Elbette Meclis önemli bir alandır ama sadece Mecliste bu mücadeleyi sürdürmek yetmez. Toplumsal muhalefet örgütlerine, emek örgütlerine, meslek örgütlerine, odalara, yurttaş inisiyatiflerine, sendikalara açık çağrı yapıyoruz: Hepiniz bir araya gelin, ekmek mücadelesini daha güçlü şekilde sürdürmek için, bu mücadeleyi iş yerlerinden mahallelere, evlere kadar taşıyabilmek için mutlaka bir araya gelin. Bizler de siyasi partiler olarak sizin bu tutumunuzu destekleyelim. Demokratik protesto hakkımızı hep birlikte kullanalım. Bu hakkımızı kullanırsak, birlikte davranabilirsek, o zaman bu zamlara dur demenin imkanları ortaya çıkar. O zaman bu akıl dışı ekonomi politikalarını durdurmanın imkanları ortaya çıkar" dedi.

Oluç, son olarak şunları kaydetti:

"Susmayın, sustukça yeni zamlar gelecek. Asla vazgeçmeyelim bu mücadeleden ve bu mücadeleyi büyütelim. Aksi takdirde bu iktidar kendini çok rahat hissederse, toplumun zamlar karşısında tepkisinin olmadığını düşünürse her gün daha fazla zam yapacak. Yerel seçimlerden sonra da güçlü bir işsizlik dalgasıyla bu toplum karşı karşıya kalacak. Bunu engellemenin yolu ortak mücadeledir, zamlar karşısında sesimizi yükseltmektir. Meclisle bu muhalefeti sınırlamak mümkün değildir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum