Yeni yönetim ve yenilik


Valimiz Ali Çelik, 45’nci gününü doldurdu ve 45 yıldır görmediğimiz, bilmediğimiz yeniliklerle bizi yüzleştirdi.

Valimiz Ali Çelik, 45’nci gününü doldurdu ve 45 yıldır görmediğimiz, bilmediğimiz yeniliklerle bizi yüzleştirdi. Değişen sadece ilimizin valisi değil, vali yardımcıları, bazı kamu kurum amirleri ve herşey… Önceki akşam Hakkari Öğretmenevinde bir araya geldik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında “Öğretmen Buluşmaları” programı düzenledi.

Milli Eğitimin yeni Müdürü Nurettin Yılmaz ve ekibi tüm davetlileri kapıda karşıladılar. Şahsen bugüne kadar katılım sağladığım her toplantıda mutsuz ayrıldım. Bu defa yine aynı görüntülere tanıklık ederim önyargısıyla mekana giriş yaptım. Dizayn ve estirilen iyimser hava dikkatimi çekti. Dayanışma ve tanışma yemeğiydi, resmiyet ve protokol havası yoktu. Vali Çelik, vali yardımcıları farklı masalarda öğretmenlerle samimi bir ortamda oturarak geceye ayrı bir hava estirdiler. Basın olarak ilk kez hak ettiğimiz ve beklediğimiz ve bize rezerve edilen masada yerimizi aldık. Oturduğumuz yerden rahatça görüntü alabildik ve ortamı medya bakışımızla süzebildik. Her okul müdürü bir masaya ev sahipliği yaptı. Her masada güler yüz ve sıcak sohbet vardı. Valimiz Çelik, masasında oturan genç öğretmenlerle bir arkadaş kıvamında sohbet yaptı. Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, masa masa dolaşarak ev sahibi sorumluluğuyla herkes ile yakından ilgilendi. Basından sorumlu Şube Müdürü Oktay Kızılkaya, basın emekçilerinin rahat edebilmesi ve görevlerini kolaylıkla yapmaları hususunda onları bir an olsun yalnız bırakmadı.

Bugüne kadar iştirak ettiğim en sade, en güzel gecelerden biriydi. Yemekler Halk Eğitim Merkezi’nden, öğretmenlere pozitif enerji Valimiz Ali Çelik’ten, hoşgörü ve iyimserlik Müdür Nurettin Yılmaz’dan, memnuniyet ise tüm katılımcılardandı.

Çiçeği burnunda genç müdür Yılmaz’ın konuşması kısa ama anlamı kocamandı; “Bizim mesleğimiz, sadece gelir elde etme ve hayatımızı idame edebileceğimiz bir işin çok ötesindedir. Eğitimin asli unsuru öğretmenlerimizdir. Türkiye’mizin ikinci ve nice yüzyıllarını da öğretmenlerimizle birlikte inşa edeceğiz.” Diyerek büyük alkış aldı.

Valimiz Ali Çelik kürsüye davet edildi. Bugüne kadar cebinde not kağıtlarını çıkartıp okumayan tek Vali… Uzun boyunu bükerek ağzını mikrofona yakın tutarak, " Bizler, sizlerin limanlarına sığınarak kendimizi koruduk, kendimize yol bulduk, rota çizdik. Bu liman, bazen büyük fedakârlıklarla şehit edilen Şenay öğretmenin limanı oldu. Bazen bu liman, şehit edilen Şefik öğretmen, bazen Necmettin öğretmen oldu. Sizler de Hakkari’deki yavrularımıza, pozitif bilimin ışığında, azim, kararlılık ve iradenizle birer liman, birer ışık olacaksınız.

Hakkari, güzel ama zor bir şehir, daha da güzelleştirmek ve geliştirmek için sizlerle beraber gayret göstereceğiz. Öncelik eğitimde olmak üzere ilimizin güzel bir seviyeye ulaşmasında, çok değerli emeklerinizin olacağına yürekten inanıyorum. Bu ulvi görevinizi yerine getirirken, her türlü talebinizde, bizler de yanınızda olacağız. İlimizde, iyiliği büyütelim ve iyilik biriktirelim. Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlere, başarılar diliyorum,” dedi.

Öğretmenevinde düzenlenen program amacına ulaştı. Çoğunluk Hakkari’ye yeni simalardı. Samimiyet, sevgi ve pozitif enerji herkese bulaştırıldı. Tatlı bir anı olarak bu gece cep telefonlarımızın galerisinde yerini alırken bizlerde hoşçakalın diyerek ayrıldık. Zoraki, mecburiyet ve resmiyet değil sevgi ve içtenlik

kokan bir programdı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum..

1.jpg

5.jpg

6.jpg

13694c82-6a3b-4612-9180-3141f8f816c8.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum