Van'da katledilen 33 kişi anıldı

Van'da katledilen 33 kişi anıldı

Van'da, 1943 yılında kurşuna dizilerek öldürülen 33 kişi anıldı. Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, "Ne olursa olsun tüm katliamlara rağmen Kürt halkı bunları unutmayacak" dedi.

Van'ın Özalp ilçesindeki Sefo Deresi'nde, 1943 yılında "sınır ihlali ettikleri" gerekçesiyle, dönemin 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın emriyle katledilen 33 kişi, katliamın 80'inci yıl dönümünde anıldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il örgütleri, HDP il binası anma düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı anmada, alana "33 Kurşun…Unutmadık, unutturmayacağız" pankartı asıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından katledilenlerin anısına 33 mum yakıldı. 

Anmada konuşan Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Veysi Dilekçi, "Dersim, Zilan, Roboski gibi onlarca katliam yaşandı. Sefo Deresi katliamı sadece bir kişinin yaptığı bir katliam değildir. Bu katliam planlanarak yapılan bir katliamdır. Diğer katliamlar gibi bu katliam da bizzat devlet tarafından organize edildi. Bu katliamı yapan Mustafa Muğlalı bizzat devlet tarafından katliam sonrası ödüllendirilmiştir. Halen ülkedeki birçok sokak ve yerlerin isimleri Mustafa Muğlalı olarak geçmektedir. Ne olursa olsun tüm katliamlara rağmen Kürt halkı bunları unutmayacak ve unutturmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından anmada şiirler okundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.