Van’da 3 gazeteci gözaltına alındı

Van’da 3 gazeteci gözaltına alındı

Van'da gazeteciler Arif Aslan, Oktay Candemir ve Lokman Gezgin’in evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındıkları bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığınca başatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteciler Amerika’nın Sesi (VOA) Kürtçe Servisi bölge muhabiri Arif Aslan, gazeteci Oktay Candemir ve Lokman Gezgin, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yerel Van Postası Gazetesi’nin haberine göre, gazetecilerin avukatı Cahit Durmaz müvekkilleriyle yaptığı görüştüğünü, dosyadaa gizlilik kararı bulunduğunu ve ifadelerinin Çarşamba veya Perşbe günü alınmasının beklendiğini belirtti.

Avukat Durmaz,  dosyanın içeriğinin Ankara'da yürütülen bir soruşturmadan kaynaklandığını aktardı.

Durmaz, emniyetteki görüşme sırasında gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, avukat görüşmelerinde bir engelleme bulunmadığını ve ifadelerinin Van'da alınacağını paylaştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.