Vali Ali Çelik'ten 18 Mart mesajı!

Vali Ali Çelik'ten 18 Mart mesajı!

Hakkari valisi ve Belediye başkan vekili Ali Çelik 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı yayınladı.


Vali Çelik mesajında;

''18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, milletimizin azim ve cesaretini, tüm imkânsızlıklara rağmen Çanakkale’de devleşen askerimizin kararlılığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya kanıtladığı muhteşem bir zaferin sembolüdür.

Bu önemli gün vesilesiyle vatanımızın bağımsızlığını korumak uğruna canlarını feda edip bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Çanakkale Savaşı’nda ecdadımızın destanlaşmış mücadelesi ile kazanılan zafer; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu zafer, tarihin akışını değiştiren kahramanca bir mücadelenin, azmin ve mutlak iradenin göstergesi olmuştur.

Bugün, milli birlik ve beraberliğimizin en güçlü simgesi olan Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sebeple, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, vatan sevgisini ve millet bilincini iyi anlamalı ve yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, bir kez daha şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu toprakları vatan yapmak için hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.