Vali Akbıyık'tan, 4 askerin şehit düştüğü bölgede inceleme

Vali Akbıyık'tan, 4 askerin şehit düştüğü bölgede inceleme

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte 4 askerin şehit ve 6 askerin yaralandığı Seriberi, Güvendağı ve İkiyaka Düztepe Üs Bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Çukurca İlçesi Irak sınırında bulunan ve 19.04.2019 günü PKK mensuplarınca yapılan saldırı sonucu sonucunda 4 askerin şehit ve 6 askerin yaralandığı Seriberi, Güvendağı ve İkiyaka Düztepe Üs Bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Üs bölgesinde incelemelerde bulunarak bölgeyle ilgili bilgi alan Vali Akbyık, burada yaptığı açıklamada 19 Nisan günü kandil gecesi hain teröristlerin saldırı yaptığı ve 4 kahraman askerin şehit verildiği üs bölgesinde olduklarını dile getirdi.

Irak sınırının sıfır noktasında Çukurca bölgesinde olduğunu belirten Akbıyık şunları dile kaydetti:

“Burada çeşitli incelemelerde bulunduk gördük ki askerlerimiz kahramanlarımız hakikatten insanüstü bir gayretle gece boyunca çatışmışlar ve daha fazla zaiyat vermeden hem kendilerini hem de bölgeyi savundular. Biz ülkemizin sınırlarının emin ellerde olduğunu burada bizzat yerinde gördük bundan sonra da son terörist kalmayıncaya kadar tek terörist kalmayıncaya kadar biz askerimiz, polisimiz ve jandarmamızla güvenlik korucularımızla sınırımızı en iyi şekilde tutacağız vatanımızı ülkemizi kanımızın son damlasına kadar savunacağız”.

Seriberi Üs bölgesinde yapılan incelemelerin ardından Vali Akbyık beraberindeki protokol üyeleri Yüksekova İlçesi Irak sınırında bulunan 3400 rakımlı İkiyaka Düztepe Üs Bölgesindeki Mehmetçik ve Güvenlik Korucularını ziyaret etti.

Yoğun kış şartlarında sınır bölgesinde nöbet tutan Asker e güvenlik korucuları ile bir araya gelen Vali Akbıyık, burada bir süre sohbet edip bölgede incelemelerde bulundu.

İkiyaka Düztepe Üs Bölgesinde yapılan incelemelerin ardından burada açıklamalarda bulunan Vali İdris Akbıyık,şu ifadelere yer verdi:

“Şuanda İkiyaka dağlarında 3400 rakımda jandarmamızın ve köy korucularımızın üs bölgesinde bulunuyoruz burada Askerlerimizin ve korucularımızın moralleri çok yüksek yaklaşık 20 metre karın altında gözlerini kırpmadan vatan millet için nöbet tutuyorlar. İnşallah terörden son kişi kalmayıncaya kadar Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın iradesi ile bu bölgede seve seve bütün görevli kardeşlerimiz canla başla çalışıyorlar yani sınırlarımız vatanımız emin ellerde her türlü şartlara rağmen bunu burada görüyoruz. Güvenlik Korucularımıza teşekkür edip başarılar diliyorum diyerek, üs bölgelerinden ayrıldı.

Üs bölgesi ziyaretlerinde Vali Akbıka’a 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti.

2-20190428094738.jpg5-441.jpg03-114.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum