Vali Akbıyık, engelli çocuklarla kahvaltı yaptı

Vali Akbıyık, engelli çocuklarla kahvaltı yaptı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen kahvaltıda özel eğitim gören engelli çocuklarla bir araya geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören 40'a yakın engelli çocuk için kahvaltı programı düzenledi. 

AHS’’de düzenlenen kahvaltı programına Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  milli eğitim şube müdürleri, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı İlhan Ertuş, Berçelan İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu, engelli çocuklar ve öğretmenleri katıldı. 

Kahvaltı programı ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim organizasyonuyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel eğitim gören engelli çocuklar ile bir araya geldiklerini söyledi. 

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve toplumla bağlarını arttırmak için birçok hizmetin yapıldığını vurgulayan Vali Akbıyık, "İlimizde gerek özel eğitim gerek rehabilitasyon merkezlerinde gerekse de kamu kurum ve kuruluşlarda dezavantajlı vatandaşlarımızın, çocuklarımızın daha rahat hizmet alabilmeleri için, onların hayatın içinde entegre olabilmeleri için, normal bir vatandaş gibi her türlü işlemlerini görebilmeleri için, istihdamda, sanatta, sporda yer almaları için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz, edeceğiz."dedi. 

Kahvaltının ardından çocuklar, oyun parkına geçti ve burada kanka polislerle birlikte gönüllerince eğlendi. 

Program Vali Akbıyık’ın engellilere çeşitli hediyeler vermesi ile son buldu. 

7-173.jpg1-848.jpg4-503.jpg2-775.jpg

3-619.jpg5-356.jpg6-256.jpg

8-137.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.