Türkiye'den ABD'ye corona virüs yardımı

Türkiye'den ABD'ye corona virüs yardımı

Tıbbi yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçak ile ABD’ye gönderildi. Kolilerin Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var” sözleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tamilatı ile Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilecek tıbbi yardım malzemelerini taşıyan uçak Ankara’dan havalandı.

Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yardım kolileri içinde sağlık malzemeleri, maske, yüz koruyucu siperlik, N95 maskeler ve tulumlar yer alıyor.

Yardım malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait A400M tipi kargo uçağı ile ABD’ye ulaştırılacak.

Kolilerin üzerinde, diğer ülkelere gönderilenlerde olduğu gibi yine Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var” sözleri yer aldı.

Kolilerin üzerinde Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanılğı Forsu da bulunuyor..

1-20200428101148.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.