Türkiye'de trafik ışıkları bulunmayan tek il Hakkari!

Türkiye'de trafik ışıkları bulunmayan tek il Hakkari!

Hakkari ilk defa trafik ışıklarına kavuşturulmuştu. Sürücüler ve vatandaşların yavaş yavaş alışmaya başladığı, trafik kazalarını azaltan araç seyrini rahatlatan ışıklar, olaylar nedeniyle büyük hasar gördü.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yaklaşık 8 yıl önce Hakkari Devlet Hastanesi Kavşağı ile Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi'ne yerleştirilen trafik ışıkları meydana gelen olaylar sırasında tahrip edilmişti. Türkiye’de trafik ışıkları olmayan tek il olan Hakkari’ye 2012 yılında Dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanı Osman Baydemir tarafından gönderilen ışıklar yenilenmişti ancak onlardan da eser yok şimdi.

Trafik ışıklarından yoksun Hakkari şehir merkezinde sürücüler Kırmızı Işık cezasının ne olduğunu bilmiyor. Belirli noktalara konan trafik ışıkları ise yıllardır bozuk ve onarılmıyor, Bazı vatandaşlar Hakkari’nin trafik ışıklarına alışmadığını, bundan dolayı onarım yapılmadığını yorumlarını yaparken, bazıları ise her geçen gün araç sayısının artması üzerine caddelerin bu yükü kaldırmadığı, işlevsiz hale getirdiğini belirtiyorlar.

İsa Ayaş isimli sürücü: ‘’şehirde her geçen gün araç sayısının arttığını, daracık yolların ise bu yükü kaldırmadığını belirtti.

Ayaş; bir süre önce 2 ayrı caddeye konulan trafik ışıklarına kısa sürede alışmıştık. Ancak son dönemlerde inanılmaz derecede araç artışı oldu ve konulan trafik ışıkları bozuldu. Bir daha onarılmadı. Darıcık sokaklarda trafik ışıklarına uymak neredeyse imkansız hale gelmişti. Bence bu trafik ışıkları tekrar faaliyete geçirilmeli şehre modern bir görünüm kazandırılmalıdır Özelikle okulların bulunduğu ana caddelerdeki trafik ışıklarının olmayışı olası tehlikelere davetiye çıkarıyor' şeklinde konuştu.

 Şehit Selahattin İlköğretim Okulu’nda yeğenleri öğrenci olan Remzi Aşkan isimli vatandaş ise özellikle Şehit Selahattin İlköğretim Okulunun bulunduğu ana caddeye trafik ışıklarının yanı sıra bir üst geçidin yapılmasının zorunlu olduğunu belirtirken, her gün okula gelen yeğenleri için tedirgin olduğunu ifade etti. 

img_3053---kopya.jpgimg_3060---kopya.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.