Tuncer Bakırhan: 31 Mart hesap sorma günüdür

Tuncer Bakırhan: 31 Mart hesap sorma günüdür

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “31 Mart, dilimizi yok sayan, doğamızı talan eden, belediyeyi borç batağına sürükleyenlerden hesap sorma günüdür" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bingöl'ün Sancak beldesinde seçmenlerle bir araya geldi. DEM Parti Bingöl Belediye Eşbaşkan adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç ile Sancak Belediye Eşbaşkan adayları Selahattin Koçin ve Arzu Köysüren de Bakırhan'a eşlik etti. Bakırhan ve beraberindekiler, belde girişinde davul ve zurnalarla karşılandı.
 
MA'nın haberine göre, parti binası önünde konuşan Bakırhan, "Çok şirin ve güzel bir beldemiz var, ama içeri girdiğimiz zaman gerçekten bir hizmetsizlik var” dedi. AK Partili belediyelerin hizmet sağlamadığını söyleyen Bakırhan, "Buranın insanı bizim insanımızdır. Diğer Kürt illerindeki baskıyı yaşamış bir halkımızdır. Erdoğan deprem bölgesinde ‘oy vermeyenlere hizmet yok’ diyordu, ama buradan soralım. Yıllardır kendisinde olan Bingöl ve Sancak belediyelerinde ne yaptılar? Altyapı sorunu devam ediyor, su sorunu devam ediyor. Burada Aleviler yaşıyor. İnançlarını yaşayabilmeleri için tek bir hizmet yok” dedi.

'OLANAKLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ'

Partisine destek isteyen Bakırhan, "Eğer Sancak Belediyesi’ni biz alırsak emin olun Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir belediyelerinin olanaklarını burayı kalkındırmak için seferber edeceğiz" diye kaydetti. “Partimiz sizin diliniz için mücadele ediyor” diyen Bakırhan, “İki kelime Kürtçe konuştuğumuz için ‘bilinmeyen dil’ diyor Meclis Başkanı. İktidarın küçük ortağının Şeyh Said efendiye söylediği hakaretleri söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

'HESAP SORMA GÜNÜ'

Bakırhan, şunları söyledi: "Kürt’ün evi DEM Parti'dir. 31 Mart’ta kendi canlarınıza oylarınızı vermenizi bekliyoruz. Sancak 20 yıldır görmediği hizmetleri görecek, gençlerimiz göç etmeyecek. Dilimizi yok sayan, doğamızı talan eden, belediyeyi borç batağına sürükleyenlerden hesap sorma günü 31 Mart’tır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.