Tillerson: Sınır gücü kurma niyetimiz yok

Tillerson: Sınır gücü kurma niyetimiz yok

Pentagon'dan sonra ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan da açıklama geldi. Tillerson, sınır ordusu kurma niyetinde olmadıklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ‘Suriye’de sınır gücü kurma niyetimiz yok” açıklaması yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı da (Pentagon), ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde 30 bin kişilik ‘sınır gücü kurma girişiminin’, ‘yeni bir ordu’ veya ‘konvansiyonel sınır muhafız gücü’ olmadığını iddia etmişti. ABD’nin bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afrin’e yönelik operasyon başlayacağını öne sürmüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kanada dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’den ser tepki alan ‘sınır gücü kurma girişiminin’ tamamen yanlış tasvir edildiğini vurgulayan Tillerson, ABD’nin Türkiye’ye bir açıklama borcu olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.