Temelli ve Kılıçdaroğlu'ndan SETA raporuna tepki

Temelli ve Kılıçdaroğlu'ndan SETA raporuna tepki

Partilerinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu SETA raporuna tepki gösterdiler.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli’den SETA raporu değerlendirmesi: Siparişle andıç hazırlanıyor, gazetecileri hedef gösteriyorlar
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada son günlerde çok tartışılan "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" başlıklı SETA raporuna da değinerek eleştirdi.

Temelli, bu konuda şunları söyledi:

“SETA Vakfı'nın araştırmasının başlığı bile kendisini ifade ediyor. ‘Uzantı’ sözcüğüyle aslında bir bir tanımı gerçekleştirmiş oluyor. Fişleme peşinde. Gazetecileri suçluyorlar. Gazeteciler birer 'uzantı.' Saçma sapan raporlarla hedef gösteriyorlar gazetecileri. 90’larda bu işi karargahlar yapıyordu, şimdi bu işi araştırma kurumları yapıyor. Bizi de ihmal etmiyorlar, rapora HDP'yi de sıkıştırmışlar. HDP hakkında haber yapmak neredeyse suç kabul edilecek. Gazetecilerin HDP ile ilgili yaptığı haberler suç değil, suç sizin gazetecileri cezaevine göndermeniz."

Kılıçdaroğlu: SETA raporu medya tarihimizin yüz karalarından biridir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin meclisteki grup toplantısında konuştu.

Gündemdeki konuları değerlendiren Kılıçdaroğlu, SETA raporuna da değindi.

"Medyanın objektif olması, doğru haber yapması hepimizin ortak talebidir. Doğru bilgiye ulaşmak sağlıklı yorum yapmamızı sağlar."

"SETA bir rapor yayınladı. 'Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye uzantıları'. Ne demek bu?.. Bu rapor medya tarihimizin yüz karalarından biridir. Çünkü gazetecilerin fişlenmesini öngörüyor. Doğru haberi iktidarın önünde diz çökenlerden mi alacağız yoksa bağımsız gazetecilerden mi alacağız?"

"TGS raporla ilgili suç duyurusunda bulundu. Medyanın yüzde 95’i iktidar yanlısı diyor."

"Gazeteci paranın önünde diz çökmez. Gazeteci halkın gözü, kulağı ve sesidir."

"Böyle bir rapora ihtiyaç var mıydı? Birileri mi istedi? Saraydan talep mi geldi? SETA’nın araştıracağı başka bir konu yok muydu?” Mutfakta yangın var. Bu sorunlarla niye ilgilenmiyorsun? Saray kızar diye..."

"Bu rapor, yüzde 99,9 sarayın talimatıyla hazırlandı."

"Bu gazeteciler kendi gazetelerinde niye çalışamadı? Neden atıldı kendi gazetelerinden? Bunları araştırmadılar... SETA iktidarın borazanlığını yapan, iktidardan beslenen, oradan para alan bir kuruluştur.”

"Bütün baskılara ragmen kalemini satmayan gazetecileri biliyorum, onların önünde şapkamızı çıkarıyoruz. Bunlar arasında CHP’yi eleştirenler de vardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.