Temelli Hakkari Newrozunda konuştu! VİDEO - FOTO GALERİ

Temelli Hakkari Newrozunda konuştu! VİDEO - FOTO GALERİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temeli partisinin Hakkari mitinginde konuştu. Binlerce kişinin büyük coşku ile karşıladığı Temelli iktidarı hedef aldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Sabah saatlerinde Van’dan karayolu ile kentte gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki Van Milletvekili Muazzez Orhan’ı Hakkari’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Özgürlük Meydanı’nda (Çiftlik Mevkii) kalabalık bir HDP’li grup tarafından karşılandı. 

Büyük bir araç konvoyu ile kente giriş yapan HDP’nin seçim otobüsü yol boyunca vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaştı.  HDP Eş Genel Başkanı Temelli ve parti yetkililerinin bulunduğu otobüsten halkın Newrozu kutlandı. 

Saatler öncesinden Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve HDP bayrakları ile süslenen miting alanı dolup taştı. 

Polisin yoğun güvenlik alanı aldığı miting alanı bariyerler ile kapatılarak alana giren vatandaşlar üst aramasından geçirildi. 

Mitinge Hakkari Milletvekili Sait Dede, Hakkari eski Milletvekili Hamit Geylani, HDP PM üyeleri Zahide Besi ve Özgür Zeydanoğlu, HDP’nin Hakkari Belediye eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kaidroğlu Ataş, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca, Esendere ve Büyükçiftlik belediye eşbaşkan adayları ile binlerce vatandaş katıldı. 

Parti yöneticileri ve belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başlayan mitingde kısa bir açıklama yapan HDP İl Eşbakanı Sipan Turan mitinge katılan herkese teşekkür etti. 

Ardından platforma çıkan Hakkari Belediye eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Kahraman halkı selamladı. 

Büyük bir coşku ile karşılanan eşbaşkan adaylarından Cihan Kahraman seçildikleri gün Hakkari belediyesinin borçlarını belediye binasına asacağını ve Ak Parti adayını çevresindeki menfaatçilerden kurtaracağını söyledi. 

Diğer Eşbaşkan adayı Seher Kadiroğlu Ataş ise Hakkari halkına laik olmak için ellerinden geleni yapıp bütün kararları halk ile beraber alacakları mesajını verdi. 

Miting, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin halkı selamlaması ile devam etti.

Alkışlar ve ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları arasında alanda toplanan coşkulu kitleye hitap eden Temelli, Hakkari halkının Newroz’unu kutladı. 

Temelli, ‘Newroz emeğimizi, aşımızı çalanlara karşı emekçilerin direnişidir. Nevroz bahardır, nevroz kötülüğe karşı iyiliğin, galip gelmesidir’ dedi ve ekledi “31 Mart’ta bu halka defolun gidin diyenlere en güzel yanıtı sandıkta vereceğiz. Hiçbir yere gitmiyoruz burası bizim vatanımız, burası bizim yurdumuzdur. O yüzden 31 Mart’ta sandığa gidiyoruz. Biz sandığa gidiyoruz, onlar da iktidardan gidiyorlar.” 

İktidarı çözüm sürecini bozmakla suçlayan Temelli; “Çözüm masasını devirenler aynı zamanda çöktürme planları yapanlardır. Ama koca bir ülkede çöktürme planları hazırladılar. O çöktürme planları sonucunda bugün koca bir ülke çöktü. Masayı devirenler, Dolmabahçe mutabakatını yok sayanlar bugün bu ülkeyi işte içinden çıkılmaz bir yere sürüklediler. Biz diyoruz ki tecrit son bulsun Öcalan avukatları ve ailesi ile görüştürülsün. Bu yasal ve hukuki bir taleptir. Hukukun gösterdiği adımı atın. Bunu siyasete bunu seçime malzeme etmeyin. Bunu siyasete malzeme ettikçe işte bugün Türkiye son 4 yıldır bu kriz yumağının içine sürüklendi kaldı. Kriz her yerde hatta kriz bile diyemeyeceğimiz kötü koşullar içinde yaşıyoruz. Buna son verme zamanı geldi. Böyle geldi böyle gitmez. Bunu değiştirme zamanı geldi. Şimdi adalete, hukuka sahip çıkma zamanı. Şimdi HDP zamanı” diye konuştu. 

Cezaevlerindeki açtık grevlerine dikkat çeken Temelli, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 135 gündür açlık grevinde olduğunu ve buradan Leyla’nın sesine ses katma zamanı olduğunu kaydetti. 

Adalet ve demokrasi mücadelesi ile Türkiye’nin önünü açacaklarını ifade ederek, “Türkiye halklarının beklediği o güzel günler çok yakında inanın hepimize nasip olacak. Onun için bu mücadeleye sahip çıkmalıyız. Biz yaşam için mücadele eden bir partiyiz. Onun için barış, özgürlük, demokrasi mücadelemizde yeni yaşamı var edeceğiz" diye konuştu. 

Tutuklu HDP'lileri hatırlatan Temelli, "Figen Yüksekdağ'a, Selahattin Demirtaş'a buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Asla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. İşte bu kararlı mücadeleyi bildikleri için sabah akşam bize saldırıyorlar. Kürtleri düşmanlaştırıyorlar. 'Defolun gidin' diyor. Hızlarını alamayıp çiftçileri terörist ilan ediyor. Buda yetmiyor beni size şikayet ediyor. Şaşırmış bunlar şaşırmış. Kürtlere sesleniyor, 'Bu adam Kürt bile değil' diyor. Bile... Yani bu ülkede yaşayan 20 milyon Kürdü ikinci sınıf vatandaşı yapıyor. Kürtler bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. 72 millete biz aynı gözle bakar, eşitliği savunur, bir arada yaşamayı savunuruz. Ben Kürt'ün, Türk'üm, Türkiyeliyim" ifadelerini kullandı. 

İktidarın siyaset yapamaz hale geldiğini söyleyen Temelli, "Baktılar olmuyor, çıkıp Kürtlerden oy istiyorlar. Hani biz teröristtik, hani bizim oylarımız haramdı, hani defolun gidin idi. Ne oldu? Anketler geldi, baktılar durum kötü, başladılar Kürtlerin oylarını istemeye. Bu oylar anamızın ak sütü kadar helaldir. Bu zihniyetten kurtulmamız lazım. Önce kayyumlardan kurtulmamız lazım. Süpürgeler hazır mı? 31 Mart'ta sandıklara gidip kayyumlardan belediyeleri geri alacağız. Ondan sonra kırıntıları bile kalmayacak. Geldikleri gibi gidecekler. Arkalarına bile bakamayacaklar. 31 Mart'ta gideceklerini bildikleri halde suç işlemeye devam ediyorlar. Kayyum raporumuzu yasakladılar. 31 Mart'ta belediyeleri aldığımızda tüm suçlarını ifşa edeceğiz. Onlarca belediyenin malını mülkünü ya satıyor ya hibe ediyor. Sen kimin malını kime hibe ediyorsun? Kayyumlardan kentlerimizi kurtaracağız. Çok daha fazla yerde HDP yerelde iktidara gelecek. Umutsuzluğa yer yok. Birlikte karar alacağız, birlikte yöneteceğiz. O yeni yaşamı Hakkari'de, Çukurca'da Şemdinli' de her yerde hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu. 

'Nerede HDP’nin ağacını görüyorsanız umut, barış, demokrasi oradadır' diyen Temelli şunları söyledi: "Umudunuzu yalnız bırakmayın. Umudunuzla yürüyün, HDP ile yürüyün. Eğer HDP aday çıkarmamışsa, bilin ki oraya demokrasi güçlerine güç katacaktır. Demokrasi, barış, mücadele, güç katacaktır. AKP-MHP bloğunu HDP geriletecektir. İşte orada barış, demokrasi mücadelesine güç katın. Anladınız mı! Zaten, sizin anladığınızı biliyorum. CNN anlasın diye söylüyorum, Hürriyet anlasın diye söylüyorum, Anadolu Ajansı anlasın diye söylüyorum, TRT anlasın diye söylüyorum. Dost ve düşman bilsin ki biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız.  

HDP'nin Hakkari mitingi, Kadir Çat'ın konserinin ardından sona erdi. 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum