Taş, Hakkari'nin sorunlarını Bakan Soylu'ya iletti

Taş, Hakkari'nin sorunlarını Bakan Soylu'ya iletti

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Hakkari’yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kentin ekonomik ve sosyal sorunlarını içeren bir dosya sundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün bir dizi temasta bulunmak üzere Hakkari'ye gelmişti. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, kentin sorunlarını içeren bir klasörü Bakan Soylu’ya iletti.

Taş'ın sunduğu klasörde Durankaya, Geçitli ve Aksu Köyleri güzergâhından, Van’a kara ve demir yolu yapılması,

Yapılacak olan alternatif yol neden istediklerini anlatan Taş, bu yol sayesinde Hakkari'de hayvancılık başta olmak üzere bir çok sektörün gelişimine katkı sunacağını ifade etti. 

Hakkari'nin çinko-kurşun maden rezervi açısından zengin bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Taş, kentte 6 maden firmasının faaliyet gösterdiğini, bunun da hem Hakkari hem de ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu söyledi. 

Yüksekova'daki Esendere Gümrük Kapısı’ndan İran’a gerçekleşen ihracatta en önemli kalemin madencilik olduğunu vurgulayan Taş, maden sektörünün hızla gelişmesi ile istihdama büyük katkı sağlayacaktır dedi.

Hakkari'de çinkoyu metala çevirecek bir fabrika bulunmadığını hatırlatan Taş, bu durumun hem ilin hem de ülke ekonomisine  büyük maliyete neden olduğunu kaydetti. 

Üzümlü sınır kapısının kısa zamanda altyapısının tamamlanarak, ticarete açılmasını isteyen Taş, burada sağlanacak ticaretin  bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirildi.

HATSO Başkanı Servet Taş, bir süre önce kapatılan Üzümlü sınır kapısının tekrar yolcu giriş çıkışına açılmasını da istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum