Suriye ordusu El Bab'a giden yolu kontrol altına aldı

Suriye ordusu El Bab'a giden yolu kontrol altına aldı

El Bab ve Rakka arasındaki bağlantıyı sağlayan yol, Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

Suriye’nin Halep eyaletinde IŞİD’in elinde kalan son kent olan El Bab’a çıkan ve IŞİD militanlarının kente silah ve malzeme göndermek için kullandığı yol, Suriye ordusu tarafından ele geçirildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün verdiği bilgilere göre, Suriye ordusu El Bab’ın 9 kilometre güneydoğusunda yer alan Tel Uveyşiye tepesini kontrol altına aldı. Tel Uveyşiye, El Bab’a giden ana yola hakim bir konumda bulunuyor. Söz konusu yol, IŞİD’in Suriye’deki merkezi olan Rakka ile El Bab arasındaki bağlantıyı sağlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ise, El Bab’ı kuzey, doğu ve batı yönlerinden kuşatmış halde durumda. Suriye ordusunun kente daha fazla yaklaşıp yaklaşmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

BBC’nin aktardığına göre, Suriye ordusuna bağlı birlikler El Bab yakınlarındaki Tadif köyüne “saldırabilecek menzilde”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.