Şu anda 66 yaşındalar: 30 yıl sonra cezaevinden çıktılar

Şu anda 66 yaşındalar: 30 yıl sonra cezaevinden çıktılar

Giresun-Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 30 yıldır tutuklu olan Mehmet Emin Sosin ve Asım Demir tahliye edildi.

 

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık tutuklu Mehmet Emin Sosin (66) ile Asım Demir (66) cezaevinden tahliye oldu.

Cezaevi önünde yakınları tarafından karşılanan Sosin’in yürümekte güçlük çektiği ve koltuk değneği ile yürüdüğü görüldü.

Yakınları tarafından alınan Sosin ailesinin yaşadığı Adana’ya, Demir ise ailesinin yaşadığı Mardin’in Nusaybin ilçesine doğru yola çıktı.

Sosin ve Demir 1993'te tutuklanarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Mehmet Emin Sosin, Şırnak’ın İdil ilçesinde 1993 yılında gözaltına alınarak, Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Çok sayıda cezaevi gezen Sosin, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutuklular listesinde yer alıyordu.

Asım Demir ise Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1993 yılında gözaltına alınarak, Diyarbakır DGM tarafından aynı suçlamayla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.