Srebrenitsa'da koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl küçük çaplı anma töreni düzenleniyor

Srebrenitsa'da koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl küçük çaplı anma töreni düzenleniyor

Eski Yugoslavya'daki iç savaş sırasında Bosnalı Sırpların 8 binden fazla Boşnak Müslümanı öldürdüğü ve "2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'daki en büyük katliam" olarak nitelendirilen Srebrenitsa katliamının 25. yıldönümünde anma törenleri, koronavirüs sal

Her yıl anma törenlerine on binlerce kişi katılırken bu yıl sadece cenaze töreni yapılacak olan 9 kişinin yakınları katılacak.

1995 yılının Temmuz ayında yaşanan soykırımda öldürülen ve kimlik tespiti yapılan 9 soykırım kurbanı, Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KAtliam öncesi kadın ve çocukların Boşnak askerlerini bulunduğu bölgeye geçişine izin veren Sırp askerleri, erkekleri ise halde öldürerek toplu mezarlara gömmüştü.

Cenazeler öncesinde aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu birçok liderin görüntülü mesajlarının gösterileceği anma programı yapılacak.

Potoçari Anıt Mezarlığı'na bugüne kadar 6 bin 643 soykırım kurbanı defnedilirken, bugünkü cenaze töreninin ardından bu sayı 6 bin 652'ye yükselecek.

Bosna'daki koronavirüs vakalarının sayısının artması sebebiyle bu önlemler alınırken; cuma günü ülkede 386 yeni vaka ve 18 can kaybı olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.