Sokaklar ıssızlaştıkça daha da görünür oldular

Sokaklar ıssızlaştıkça daha da görünür oldular

Kovid-19 sonrası yapılan çağrılarla birlikte sokakları ıssızlaşan İstanbul'da, yaşamı sokaklara sığdırmaya çalışan evsizler daha fazla görünür olmaya başladı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınının en fazla etkilediği kentlerin başında gelen İstanbul’da sokaklar ıssızlaşırken, yurttaşlar yaşamlarını evlere sığdırmaya çalışıyor. Ancak, yaşamı evlere sığdıramayanlar da var. “Evde Kal” ve “Hayat Eve Sığar” çağrıları onlar için bir anlam ifade etmiyor. Onların evi sokaklar, parklar, cadde kenarları, alt geçitler, kaldırımlar...
 
Salgın bilançosunun en ağır yaşandığı İstanbul’da evsizlerin zorlu yaşam mücadeleleri devam ediyor. Her ne kadar salgın nedeniyle sokaklar ıssızlaşmış ve sokağa çıkma yasağından kaynaklı tamamen boşalsa da, onlar her zamanki gibi sokaklar, parklar ve cadde kenarları gibi yerlerde yaşamlarını sürdürüyor. Birçoğu, çöplere atılan yiyeceklerle, sivil toplum kuruluşlarının günün belli saatlerinde dağıttıkları yemeklerle, lokantalardan kalan artıklarla besleniyor. Mal varlıkları ise, hemen hepsinin bir kimlik gibi yanlarında taşıdıkları içinde yiyecek veya kıyafet bulunan poşet veya çantalar. 
 
Kentin kalabalığında pek görünür olmayan evsizler, salgın sonrası sokakların ıssızlaşmasıyla her yerde daha görünür olmaya başladı. Özellikle Suriye iç savasından kaçıp sokaklarda yaşamak zorunda kalan kişilerin de eklenmesiyle sayıları gözle görülür derecede arttı. 
 
Çocuğundan gencine ve yaşlısına her yaş grubunda olan evsizler, yaşama tüm zorlu şartlara rağmen tutunmaya devam ediyor. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.