Sığınmacı kampını vurdular: 100'den fazla ölü

Sığınmacı kampını vurdular: 100'den fazla ölü

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) yetkilileri, Nijerya’nın hava saldırısında onlarca sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Rann bölgesinde meydana gelen olayda ‘açıklanma sayıda’ sivilin hayatını kaybettiğini teyit eden Nijerya ordusundan General Lucky Irabor, yaralananlar arasında Kızılhaç ve MSF yetkililerinin de bulunduğunu kaydetti. İki askerin de yaralandığını ifade eden Irabor, ölü saysına dair ise net bir bilgi vermedi.

​MSF yetkilileri ve görgü tanıklarından yapılan açıklamada onlarca kişinin hayatını kaybettiği aktarılırken; AP’de yer alan habere göre ise Nijerya devlet yetkilileri sığınmacı kampında 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.