Servet Taş: Üzümlü sınır kapısı açılıyor

Servet Taş: Üzümlü sınır kapısı açılıyor

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Çukurca ilçesine bağlı Irak sınırındaki Üzümlü Sınır Kapısının yakında ticarete açılacağı müjdesini verdi.

HATSO Başkanı Servet Taş ve iş adamı Fevzi İrdem, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi makamında ziyaret ederek, sınır kapısındaki sorun ve sıkıntıları görüştüler.

Görüşmenin ardından İHA muhabirine açıklamada bulunan HATSO Başkanı Servet Taş, sınır kapısı ile ilgili yöre halkına müjdeli haberlerin olduğunu söyledi.

Başkan Taş, "Bir süre önce Üzümlü Sınır Kapısı sembolik olarak hizmete açılmıştı. Burada sadece pasaportlu girişler yapılıyordu. Yer olmadığı için gümrük personeli konteyner içerisinde hizmet veriyordu. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi makamında ziyaret ettik. Üzümlü Sınır Kapısında yeni binalar ve personelin kalacağı lojmanların yapımına bu yıl başlanacağı müjdesini aldık. Yeni bina ve lojmanların hizmete girmesi ile birlikte burada artık normal ticaret de başlanacaktır" dedi.

uzumlu-sinir-kapisi-ticarete-aciliyor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.