Şenyaşar ailesi, 'Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü'nü aldı

Şenyaşar ailesi, 'Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü'nü aldı

Diyarbakır Tabip Odası’nın her yıl verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü bu yıl Emine Şenyaşar’a verildi. Ödül töreninde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın mesajları da okundu.

Diyarbakır Tabip Odası’nın her yıl verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü bu yıl Emine Şenyaşar’a verildi. Ödül töreninde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın mesajları da okundu.

Diyarbakır Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında 1996 yılından bu yana verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülü, bu yıl Emine Şenyaşar’a verildi.

Törene, Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 yılında AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen ve adalet talebiyle Urfa Adliyesi önünde bir yıldır oturma eylemini sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu katıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle etkinliğe video konferans platformu Zoom aracılığı ile katılan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, bölge tabip odaları, Şenyaşar Ailesinin avukatı Hidayet Enak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile HDP Diyarbakır İl Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve kentte bulunan Barış Anneleri,  İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) gibi çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ödül törenine katıldı.

Ödül töreninden önce konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, son yıllarda ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasi krizlerin derinleştiği bir dönemden geçtiğini belirterek, hak ihlallerinin arttığını söyledi.

Özellikle pandemi koşullarıyla beraber sağlık alanında ihlallerin arttığını vurgulayan Turan, “Sağlık alanında yaşanan hak ihlalleri anti demokratik uygulamaları da derinleştirdi. Sağlığı sadece fiziksel ve ruhsal bir durum olarak ele almıyoruz. İhlallerin yaşandığı bir ortamda barışı, demokrasiyi savunmayı kendimize ilke edindik. Barış, dostluk, demokrasi ödülünü 27 yıldır gerçekleştiriyoruz. Biz bu ödülü her türlü anti demokratik uygulamalara, baskılara ve gözaltına rağmen mücadele edenleri onurlandırmak için veriyoruz” dedi.

TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Halis Yerlikaya, TTB’nin uzun yıllardır halkın sağlık haklarıyla mücadele etmesinin yanında emek, demokrasi ve savaşa karşı barış mücadelesi yürüttüğünü de vurguladı. Yerlikaya, şunları söyledi:

“TTB adaletin olmadığı yerde sağlığın da olmayacağını, sağlığın olmazsa olmazının barış, demokrasi, adalet olduğunu hep vurguladı. TTB 1990’lı yıllarda açlık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.