Şemdinli'de gözaltına alınan çocuk serbest bırakıldı

Şemdinli'de gözaltına alınan çocuk serbest bırakıldı

Şemdinli'de sosyal medya paylaşımında “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle gözaltına alınan 14 yaşında çocuk serbest bırakıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Moda (Bêdare) Mahallesi’nde ikamet eden 14 yaşındaki Sinan T., Isparta Sulh Ceza Hakimliği tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımlarında “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan Sinan T., dün Şemdinli ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesi ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılık alınan ifade sonrası Sinan T.’nin “kemik yaşı testi” ve “psikolojik danışman” için Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülmesini talep etti.

Yapılan test ve tespitler ardından Sinan T. Şemdinli ilçe emniyet müdürlüğüne getirilerek serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.