Şemdinli’de 12 besiciye düve dağıtıldı

Şemdinli’de 12 besiciye düve dağıtıldı

Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığının “Genç çiftçi Projesi” kapsamında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde hayvancılık alanında hibe almaya hak kazanan 12 besiciye düve dağıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde “genç çiftçi projesi” kapsamında hibe desteğinden faydalanan 12 besiciye 6’şar olmak üzere toplam 72 adet melez dişi düve dağıtıldı. Düve dağıtımı, İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğünce gerçekleştirildi.

Düvelerin Erzurum'dan emin edilen yerli melez cinsi olduğunu ve yöreye diğer ithal hayvanlara göre daha çabuk adapte olduğunu dile getiren Şemdinli ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Taş, “Genç çiftçi projesi kapsamında projesi kabul edilen 12 çiftçiye  düve dağıtımı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce gerçekleştirildi. Bu kapsamda 12 genç çiftçiye 6’ şar adet olmak üzere toplamda 72 adet melez dişi düve hak sahiplerine teslim edildi. Hayvanlar Erzurum ilinde temin edilen yerli melez cinsidir. Bu yerli melez cinsin bakımı ,yetiştirilmesi ve yöreye adapte olması bakımından ithal edilen büyükbaşlara nazaran daha kolaydır.Çiftçilerin bu düvelere tarım sigortası yaptırmadı ve ikamet ettikleri köylerinde en az 3 yıla kadar yetiştirmeleri mecburidir. 2017 yılında kabul edilen  9 adet koyun  projesi ve 9 adet tesisli küçükbaş-büyükbaş hayvan projeleri önümüzdeki günlerde hayata geçirilecektir. Ayrıca yıl içerisinde 1 kapama meyve,2 adet sera ve 2 adet keçi projesi hayata geçirilmiştir. bu projelerden 2 çiftçiye 500 m2 lik örtü altı sera yetiştiriciliği, 2 çiftçiye 37’ şer adet keçi ve 1 çiftçi yede 10 dekar alanda kapana ceviz bahçesi tesis edildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.