Şampiyona Hakkari'de!

Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak R4 şampiyonası Hakkari de Zap Nehrinde yapılacak.

Büyük bir emek, büyük bir özveri, inanç ve isteğin sonunda nihayet ilimize güzel bir şampiyona getirebildik.

Çok değil daha üç yıl öncesine kadar Hakkari de Rafting yoktu. Sportif anlamda her hangi bir Rafting kulübü de yoktu. Şimdi ise Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak duruma geldik.

Doğa sporları merkezi olabilecek potansiyele sahip Hakkari nihayet şampiyonaların yapılabileceği bir yer olmaya başladı.

Malum ilimiz dağları, vadileri, buzulları, yüksek ve Alpinist çayırları doğa sporlarının her branşının yapılabileceği potansiyele sahiptir. Hal böyle olunca Hakkari de faaliyet yürüten bütün doğa sporları kulüpleri bu anlamda büyük bir gayret sarf etmektedirler.

Ancak yıllardır Rafting branşı sportif anlamda ilimizde hiç başlamamış ve geliştirilmemişti. Turizm anlamında ise maalesef hala bir aksiyona sahip değildir.

Uzun yıllar önce farkındalık yaratma adına birkaç kişinin bir araya gelerek Zap Nehrinde yaptığımız nehir inişi dışında bu alanda hiçbir adım atılmamıştı.

Şimdi sizlere Hakkari’ye raftingin gelme hikayesinden ve bu gün gelinen noktaya kadar özetle hikayesinden bahsetmek istiyorum.

2018 Yılında Muğla’nın Dalaman ilçesinde yapılan uluslararası katılımlı Rafting Şampiyonasına Hakkari den Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak davet edildik. Bu davet WRF Dünya Rafting Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Sayın Fikret Yardımcı’dan gelmişti. Kendisi tam bir memleket sevdalısıdır. Özel ilgi ve alakaları ile ilimizde raftingin gelişmesi yönünde çok büyük destekleri oldu ve oluyor.

Bizler davet edildiğimiz Rafting Şampiyonası dönüşümüzde, ilimizde rafting sporunun oluşması ve gelişmesi için hızlıca harekete geçtik.

Cilo Dağcılık Kulübümüz bünyesinde “Cilo Rafting Takımı” kurduk ve bütün imkânsızlıklara rağmen müsabakalara hazırlandık. Takip eden süreç içerisinde Tunceli de yapılan şampiyonaya ilimizi temsil ederek ve ilk müsabakamızda, ilk derecemizi alarak büyük bir sevinç ile ilimize döndük.

Bu durum bizlerin ne kadar doğru karar verdiğimizi gösteriyordu.

İşte şimdi ilimizin geldiği nokta ise, Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçelerimizde rafting kulüplerimiz ve yüze yakın rafting sporcularımızın olduğudur.

Büyük emek verdik, çok çalıştık, karlı ve buzlu havalarda Zap Nehrinde müsabakalara hazırlandık. Bizlere ve bu sporun ilimize vereceği hizmete inana sporcularımız başarı üzerine başarı getirdi. Bizlere inan insanlarımızdan destekler görmeye başladık.

Her geçen gün bize olan güvenin neticesinde ilimizde bir Türkiye şampiyonasının yapılması gerektiği inancını yüreğimizde büyüttük.

En son 8 – 11 Ekim 2020 tarihleri arasında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2020 yılının ilk Rafting şampiyonasında ilimizi temsilen üç ayrı kulüp katılarak ilimizi gururla temsil ettik. Elbette ki bu müsabakada bizleri en çok mutlu eden Çukurca Rafting takımımız, yani yetiştirdiğimiz sporcularımız iki ayrı kategoride Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü getirmeleriydi.

Sizleri yürekten kutluyorum.

Yetiştirdiğimiz sporcuların başarısı bizlere gurur ve cesaret veriyor. Aynı müsabakanın içerisinde bir araya geldiğimiz federasyon başkanımız, yönetim ve teknik heyeti ile Hakkari de bir şampiyona yapılması ısrarımızı yeniden dile getirdik.

Elbette ki haklı isteğimiz, başkan ve yönetimi tarafından çok olumlu karşılandı ve hızlıca harekete geçildi.

Bu noktada Hakkari’de şampiyonanın yapılması için Bakanlık nezdinde hızlıca iletişim ve bürokratik girişimlerde bulunan Türkiye Rafting Federasyonu Başkanımız Sayın Fikret Yardımcı’ya. Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Eski Van Milletvekili Sayın Gülşen Orhan hanımefendiye minnet ve şükran borçluyuz.

Ayrıca Hakkari de Türkiye şampiyonası kararı ilimize ulaştığı andan itibaren büyük bir heyecan ve ilgi ile karşılayan, desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a, Yapılacak olan faaliyetin en iyi şekilde yürütülmesi için bütün imkanları ile üstün gayret sarf eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Emin Yıldırım’a;

Türkiye Rafting Federasyonu Hakkari İl temsilciliği, Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanlığı ve Rafting sporcularımız adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu şampiyona Hakkari’ye çok yakışacak. Zap Nehri Rafting ile anılacak.

Bizler yıllardır söylüyoruz. “HAKKARİ’DE HAYAT VAR. GELİN BU HAYATI YAŞAYIN”

Bu günde tekrar ediyoruz HAKKARİ’DE HAYAT VAR. GELİN BU HAYATI YAŞAYIN”

Bütün Hakkari halkımızı 25 – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Rafting Şampiyonasına gelecek olan sporcu ve misafirlerimizi, müsabaka anında takım ve sporcularımızı yalnız bırakmamalarını bekliyor ve diliyoruz.

HER ŞEY DAHA İYİ BİR HAKKARİ İÇİN.

121486701_10158518176217870_6756625423393160993_n.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.