Sakık: Bu koşullarda seçim mücadelesi verdik

Sakık: Bu koşullarda seçim mücadelesi verdik

HDP'nin Muş Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, sosyal medya hesabından, uzun namlulu özel tim polislerinin abluka altında tuttuğu seçim kurulu görüntüsünü paylaşarak "İşte bu koşullarda seçim mücadelesi verdik" dedi.

Muş’taki belediye başkanlığı seçiminde resmi verilere göre AK Parti Adayı 15 bin 914 (yüzde 34,83), HDP Adayı Sırrı Sakık ise 15 bin 303 (yüzde 33,49) oy aldı. 2446 oy ise geçersiz sayıldı.

Geçersiz sayılan oyların büyük bölümünün kendisine verilen oylar olduğunu belirten Sakık, sonucu dün itiraz etti.

Hiçbir tarafın zafer ilan edemeyeceğini belirten Sakık, “Muş Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz başvurumuzu yaptık. Tüm görevlilileri, yetkilileri görevlerini adil bir şekilde yerine getirmeye davet ediyorum. Adil olmayan bir seçim sonucu asla meşru olamaz. Gasp edilmiş tüm oylar Muş halkının iradesidir. Bu iradeye saygı duyup, ihlal edilen yasa ve anayasanın uygulanmasını istiyoruz. Her türlü hukuki yola başvuracağız.Tüm amacımız meşru bir seçim sonucu ve bu şehrin huzurudur. Bu şehri germek değil amacımız” dedi.

Sakık Twitter hesabından ise merkez ilçe seçim kurulu önündeki bir görüntüyü paylaştı. Sakık, uzun namlulu silahlarla görev yapan onlarca özel timcinin yer aldığı görüntüler için “Yer: Muş Merkez İlçe Seçim Kurulu. Dün işte bu koşullarda seçim mücadelesi verdik” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.