RTÜK'te seçim tarihi geldi ama meclise yazı gönderilmedi

RTÜK'te seçim tarihi geldi ama meclise yazı gönderilmedi

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, iki ay sonra boşalacak üç üyelik için seçim yapılması konusunda Meclis Başkanlığı’na hâlâ yazı gönderilmemesine tepki gösterdi.

 

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, iki ay sonra boşalacak üç RTÜK üyeliği için seçim yapılması konusunda Meclis Başkanlığına hâlâ yazı gönderilmemesine tepki gösterdi. Parlamento dağılımı nedeniyle MHP’li bir üyenin yerini İYİ Partili bir üyenin alacağı seçimler konusunda Taşcı, “AKP içinde belli ki bir çatışma var ve bu çatışmaya RTÜK alet ediliyor” dedi.

Evrensel gazetesinden Birkan Bulut'un haberine göre, RTÜK’te bir AKP ve iki MHP temsilcisinin görev süreleri, 21 Temmuz 2021 tarihinde sona eriyor. Kanuna göre RTÜK Başkanı tarafından TBMM Başkanlığına bu konuda 21 Mayıs tarihine kadar bir yazı yazılması ve Meclis Başkanlığının seçim sürecini başlatması gerekiyordu. Mecliste partilerin dağılımına göre seçimde bir AKP, bir MHP ve bir İYİ Parti kontenjanından üç üye göreve başlayacak.

"AÇIKÇA KANUNLAR ÇİĞNENİYOR"

Ancak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Meclis Başkanlığına yazı gönderilmemesine ve seçimlerin gecikmesine tepki gösteren RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “RTÜK Başkanı, neyin talimatını bekliyor da hâlâ daha süreci başlatmadı” diye sordu.

Açıkça kanunların çiğnediğini ifade eden Taşcı, “AKP içinde belli ki bir çatışma var ve bu çatışmaya RTÜK alet ediliyor. Kanuna rağmen bu çatışmada bir taraf oluyoruz. Bir başka deyişle, kendi aralarındaki farklı düşüncelerin yansımasını RTÜK seçimlerinde bile görüyoruz” dedi.

"RTÜK TARİHİNDEKİ İLK KEZ…"

Şahin’in süreci geciktirmesi nedeniyle İYİ Partinin kazanması gereken temsilcilik koltuğunun MHP tarafından kullanılacağını söyleyen Taşcı, bu sürecin hiçbir gerekçeye sığınılmadan, bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı.

Taşcı, “Meclis Başkanı seçimi yapar yapmaz; o, onların bileceği bir iştir. Ancak RTÜK tarihinde ilk kez bir başkan, seçim sürecini başlatacak yazıyı vakti geçmesine rağmen yazmıyor. Hiç kimsenin şahsi düşünce ya da bakış açısına göre devlet idare edilmez. Söz konusu olan hukuk devleti ise herkesin, en başta da uygulayıcıların kanuna uymak mecburiyetleri vardır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.