Rektör Pakiş Hakkari basını ile buluştu!

Rektör Pakiş Hakkari basını ile buluştu!

Hakkari Üniversitesi (HÜ) Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş Hakkari’deki haber ajansı temsilcileri ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektör Pakiş, görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlattı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Rektörlük binasındaki lokalde düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısına, Hakkari Üniversitesi Prof. Dr. Ömer Pakiş, eşi Melike Pakiş, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Ersalı, dekanlar, yüksekokul müdürleri, kurumda görevli daire başkanları ve basın mensupları katıldı. 

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, toplantıda üniversiteyi vekaleten yönettiği bir yıllık dönem ile rektör olarak görev yaptığı 3 yıllık dönemde yaptığı çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Üniversitelerin kuruluş sürecinin sancılı ve uzun bir sürece yayıldığını anlatan Rektör Pakiş, üniversitelerin bilgi üretmek ve ürettiği bilgi üzerinden bulunduğu bölgeye katkı sunmak gibi zor bir görevi bulunduğunu söyledi. 

Hakkari Üniversitesi’nin kurum kültürü ve kurum hafızasının oluşması için çabaladıklarını belirten Pakiş,  göreve gediği günden beri bütün çalışanları kurumun bir parçası haline getirmeye gayret ettiğini kaydetti.

Kurumların başarılı olması için bir hedefinin olması gerektiğini belirten Pakiş, "Göreve geldiğim günden itibaren Hakkari Üniversitesi olarak kendimize ulaşılabilir, başarılabilir hedefler koyduk. Şehrimizi güzelleştirme adına sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Meydan Medresesi ile ilgili projemiz çok kıymetlidir. Kent müzesi, etnografya müzesi ile ilgili adımlar attık. Hakkari Üniversitesi kendi ayakları üstünde durabilen, ön lisans, lisans ve lisansüstü programları olan, hem yurt içinde hem de yurt dışında öğrenci kabul edebilir duruma geldik. Bazı sorunlarımız da var. Yurt konusunda epeyce zorlandık. Yüzlerce üniversitemizi kazandı ama yer olmadığı için bu öğrenciler kayıt yaptıramadı. Yurt sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.  

Zeynel Bey Yerleşkesinin birinci etabının bitmek üzere olduğu bilgisini veren Rektör Pakiş, “Merkez derslik binamız büyük oranda bitti, lojmanlar bitti. 2 bin kişilik bir spor kompleksini yaptık, çok modern bir cafeterya yaptık. Asfaltımız bugün dökülüyor. İkinci etap çalışmaları devam ediyor. Eğitim Fakültesinin kaba inşaatı bitiyor. Kütüphane ve kültür merkezi yapılıyor. Bunu projelendirirken, her şey bir birini tamamlayacak şekilde tasarlandı. Birinci etap ve ikinci etap ile ilgili hiçbir sıkıntımız kaldı. Bir de üçüncü etabımız var. Yüksekova ilçesine yapılacak bu etap ile ilgili çalışma ve girişimlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu. 

HÜ Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, öğrencilerin bu yıl içerisinde Zeynel Bey Yerleşkesine taşınıp taşınmayacağı sorusuna her şey hazır ama ısınma sorunu nedeniyle bu yıl taşınmama ihtimali bulunduğu bilgisini verdi.

Atıl durumda olan Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasını büyük emek vererek kullanılır duruma getirildiğini anlatan Rektör Pakiş, üniversitenin önümüzdeki yıllarda daha çok öğrenci kabul edeceği mesajını verdi. 

1-20191114135643.jpg2-20191114135643.jpg

1-20191114134900.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum