Polis Baydemir'in yolunu kesip 'şarkı çalmanız yasak' dedi

Polis Baydemir'in yolunu kesip 'şarkı çalmanız yasak' dedi

Osman Baydemir, milletvekilleriyle birlikte Şırnak’ta referandum çalışmasına katıldı. Cizre girişinde durdurulan heyet, Şırnak Valiliği tarafından HDP’nin referandum şarkısı “Bejin Na” şarkısının yasaklandığı konusunda uyarıldı.

HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, milletvekilleri Mithat Sancar, Saadet Becerikli, Leyla Birlik ve Aycan İmrez’le birlikte Şırnak’ta referandum çalışmasına katıldı. Milletvekillerine il ve ilçe başkanlarının yanı sıra DBP parti meclis üyesi Ali Ürküt de eşlik etti.

‘CİZRE GİRİŞİNDE YASAK ŞARKI UYARISI’

Cizre girişinde polis tarafından durdurulan heyete Şırnak valiliği tarafından HDP’nin ‘Bejin Na’ şarkısının yasaklandığı uyarısı yapıldı.
Şırnak’a giden heyet, jandarma tarafından iki kez daha durduruldu. İlkinde kimlik kontrolüyle yetinen jandarma, ikinci arama noktasında bu kez milletvekillerinin içinde bulunduğu otobüsün bagajlarını da aradı.

Bejin Na şarkısının yasaklandığı Şırnak’ta, parti otobüsünden Kürtçe şarkıların yanı sıra ıslıkla söylenen Çav Bella şarkısının çalınması dikkat çekti.

sirnakicilk.jpg

VALİLİKTEN ‘YASAK’ AÇIKLAMASI

Bu arada, Şırnak Valiliği, HDP’nin referandum çalışmaları sırasında kullandığı Kürtçe şarkının yasaklanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilik’ten yapılan açıklama şöyle:
“Bazı basın yayın organlarında Kürtçe propagandanın ilimizde yasaklandığı yönündeki yayınlar tamamıyla gerçek dışı asılsız haberlerdir. 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun 58’inci maddesi gereği ‘Siyasi partiler ve adaylar tarafından yapılacak her türlü propaganda,Türkçe’nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılabilir’ hükmü gereğince serbest olup; Valiliğimizce Halkların Demokratik Partisi’nin ‘Bejin Na’ isimli şarkısı içinde geçen Kürtçe ‘Hayır hayır tek bayrağa, hayır hayır tek millete’ ibareleri sebebiyle Anayasanın ilgili maddesi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle yasaklanmıştır. İçişleri Bakanlığımızca da Halkların Demokratik Partisi yetkililerine konu iletilerek görüşülmüş ve Halkların Demokratik Partisi yetkililerince şarkının bu bölümünün değiştirileceği ifade edilmiştir.”

Kaynak:GazeteDuvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.