Pervin Buldan: Milletvekilimiz Gare’ye gitmedi

Pervin Buldan: Milletvekilimiz Gare’ye gitmedi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’ye karşı “iftira kampanyası” yürütüldüğünü söyledi. HDP’nin hiçbir milletvekilinin Gara’ya gitmediğini ifade eden Pulvan, iktidarın “algı yaratmak” istediğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada son günlerde HDP'nin karşı karşıya bulunduğu suçlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gara operasyonunda 13 kişinin hayatını kaybetmesinden iktidarı sorumlu tutan Buldan, "İktidarda olmanın sorumluluğu insanların ölü olarak değil, canlı olarak getirmektir. AKP iktidarı Gare'de yaptıklarından da yapmadıklarından da sorumlu bir iktidardır” dedi.

"Amaç kurtarmak olsaydı yöntem bu olmamalıydı” diyen Bulvan, "Operasyon değil diyalog yolu seçilmeliydi” diye konuştu. Bulvan, hükümete söz konusu kişilerin getirilmesi için defalarca çağrı yaptıklarını ancak bu çağrıların dikkate alınmadığını söyledi. Bulvan, "Gare'ye kendi iktidarlarını kurtarmak için gittiler. Gare'den siyasi bir zaferle, müjdeyle dönmeyi umuyorlardı 13 insanı siyasi hesaplarına feda ettiler, gare gerçeği budur” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Bulvan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in Gara'ya gittiği yönündeki iddialarını "Bu kocaman kuyruklu bir yalandır. Bizim milletvekillimiz Gare’ye gitmemiştir, orada bulunmamıştır, o tarihlerde nerede olduğu bellidir” sözleriyle geri çeviren Buldan, Soylu'nun gösterdiği fotoğrafların çözüm sürecinde "devletin ve hükümetin onayı ve bilgisi dahilinde” çekilmiş fotoğraflar olduğunu belirtti.

Bulvan, “Bizim vekillerimizin gidebilecekleri o bölgede tek bir yer vardır, o da Barzani ile görüşme yapmak üzere Erbil'dir. Bunun dışında yurt dışına çıkarlar Avrupa'ya ABD'ye giderler; bu telaş kendi suçlarını örtbas etme telaşıdır” dedi.

"Çözüm sürecinde Kandil’e yaptığımız onlarca ziyaretin fotoğrafları üzerinden algı yaratmak peşinde olduklarını söylemek isterim” diyen Bulvan, "Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz” şeklinde konuştu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na verilen hapis cezasınınYargıtay tarafından onanmasını da değerlendiren Pervin Buldan, Yargıtay'ın kararı veren dairesinin "Saray'dan talimat aldığını” öne sürdü.

"Gare’nin intikamını HDP’den alma gibi yeni bir algı, yeni bir ol ve yöntem koydular önlerine” diyen Bulvan, "Gergerliğlu Türkiye toplumunun vicdanıdır, sesidir kulağıdır” diye konuştu. Bulvan, cezanın "haksız ve hukuksuz” olduğunu söyledi. Bulvan, "Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaptığının zerresini sizin bir tane milletvekiliniz yapmamıştır. Elinizden geleni ardınıza koymayın, Sizden korkan aynı sizin gibi olsun” diye konuştu.

Yargıtay, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki "terör örgütü propagandası yapmak” suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını onamıştı. Gergerlioğlu, bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.