Oryantiring kursunda birincilik Hakkari bölgesinin

Oryantiring kursunda birincilik Hakkari bölgesinin

Erzurum'da düzenlenen Oryantiring Eğitici Eğitimi Kursu sona ererken, kurs sonunda yapılan yarışmada Hakkari bölgesinden katılan Sınıf Öğretmeni Rabiye Kılınçarslan birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü 177 nolu Oryantiring Eğitici Eğitimi Kursu'nun açılışı, Erzurumda yapıldı. Kursa Türkiye'nin değişik yerlerinden çok sayıda öğretmen katıldı.

Oryantiring Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre öğretmenlere 5 gün boyunca eğitim verildi. Kursun ardından öğretmenler arasında yarışma düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yarışmada, Hakkari bölgesinden kursa katılan Sınıf Öğretmeni Rabiye Kılınçarslan parkuru en kısa sürede bitirerek  birinci oldu.

Yarışmanın ardından dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. 

Ödül töreninin ardından açıklama yapan Kılınçarslan, "Oryantiring sporu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bütün öğretmenlere tanıtılacaktır ve sınıf öğretmeni olarak böyle bir protokolün imzalanması beni mutlu etti. Öğrenciler Oryantiring sporunu yaparken dersteki kazanımları kalıcı bir şekilde öğrenecekler" dedi.

Kılınçarslan, "Oryantiring sporunu daha önceden Yüksekova'da öğrencilerime yaptırıyordum ama Bakanlığımızın Hizmetiçi Eğitmen Eğitimi kapsamında yürüttüğü çalışmada bulunmak benim için gurur vericiydi. Bu eğitimi başarıyla tamamladım .Görev yaptığım ilçe ve il genelinde Oryantiring branşında mahalli hizmetiçi olarak eğitmen eğitimine başlayacağız.Hakkari bölgesinde bu sporun yaygınlaştırılması için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Kılınçarslan, bu başarısı ile eğitici eğitmen sertifikası almaya hak kazandı.

1-20190623102708.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.