Ölmez; 'Edi Bese!

 

Sandığa gitmeye kırk günden az bir süre kaldı. İsmet Ölmez, uykusuzluğa ve yorgunluğa direnerek halk ile bütünleşmeye devam ediyor.

Bazen bir bekçi kulübesinde, bazen siftah yapmayan çilekeş esnafın yanında, bazen dağdaki çobanın kolunda, bazen gariban bir ailenin sofrasında..

Her kesime yetişmeye, yüreklerine dokunmaya çalışıyor. Onun yetişemediği adreslerde de eşi Ferez Ölmez, kardeşleri, yeğenleri dertli yüreklere ulaşarak hal hatır soruyor.

Dün yine esnaf ziyaretlerindeydi ve Memur-Sen’e misafir oldu. 11 iş kolu ve yaklaşık 4 bin üyesiyle bilinen Memur-Sen, Başkan Nihat Gür ve sendika yöneticileriyle bir araya geldi. Sendika emekçilerine hitap eden Ölmez, şunları söyledi; “Hakkari’mizin temel sorunu işsizlik ve çarpık kentleşmedir. Şuan en genç nüfusa sahip bir vilayetiz. Lakin, işsizliği azaltamazsak gençlerimiz çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalır ve en fazla yaşlı nüfusa sahip il konumuna düşeceğiz. Bizde hiç olmayan boşanmalar artıyor. Gençlerimiz bunalım içindeler. Onları kurtarmak, sahip çıkmak, üretken hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bin 500 yıllık bir köklü tarihe sahibiz. 20 yıllık bir şehirde her şey var ama Hakkari’miz birçok hizmetten geri kalmış durumdadır. Hayat insana çok şey öğretir. İyi ki aday olmuşum ki yaşadığım şehirdeki insanımın çilesini, dertlerini, mağduriyetlerini gördüm. İyi ki her gönüle dokundum ki o yüreğin içindeki yarayı gördüm. Ben aday olmasaydım belki de halkımın çektiği bu sıkıntıları bilemezdim, göremezdim. Seçimler demokratik bir yarıştır. Kazanırız veya kazanmayız o önemli değil. Ama şunu açıkça ifade edeyim ki, ben yaşadığım sürece mağdur ve yardıma muhtaç insanlarımızın derdine derman olmaya devam edeceğim. Bir vakıf kurarak çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, engelli kardeşlerimize, yaşlılarımıza destek olacağım.”

Çeşitli projelerinden de bahs eden İsmet Ölmez, “Devleti karşımıza alarak gelişemeyiz, rahata kavuşamayız. Yerel yönetimde söz sahibi olursak Sayın Cumhurbaşkanımızın da destekleriyle tıpkı Şırnak gibi yeni bir şehir inşa edebiliriz. Deprem korkusuyla insanımız kesik uykulara mahkum olmuş durumda. Modern imar planı ve depreme dayanıklı yeni kentsel dönüşüm kapsamında güven içerisinde birlikte yaşamaya devam etmeliyiz. Varlıklı olabiliriz ama devletin ve hükümetin desteğini almadan hayallerimize kavuşamayız. Belediye hepinizin ortak evidir. Belediyeyi kendiniz için kazanın ve hizmetlerinden faydalanın” dedi.

Acılara, gözyaşlarına, çaresizliğe, umutsuzluğa karşı hep beraber gelin “EDİ BESE” diyelim diyerek alkışlar eşliğinde sendikacılardan tam puan alarak ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.