Öldürülen Birkoç'un kardeşi duruşmada, yakınları gözaltında

Öldürülen Birkoç'un kardeşi duruşmada, yakınları gözaltında

Çağlayan Adliyesi'ne saldırı düzenleyen ve öldürülen Pınar Birkoç'un ablasının bugün "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılandı. Birkoç'un bazı yakınları ise gözaltına alındı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan 2 DHKP/C üyesinden biri olan Pınar Birkoç'un bugün aynı adliyede görülen bir davaya katılan ablası ve kız kardeşi gözaltına alındı.

Metrobüsten inerek adliyeye doğru giden 2 kişinin durumundan şüphelenen devriye ekiplerinin bu kişileri durdurarak kimliklerini istediği ifade edildi. Bunun üzerine polis ekiplerine biber gazı sıkarak koşmaya başlayan Pınar Birkoç ve Emrah Yayla, polise ateş etmeye başladı.

Bunun üzerine çıkan çatışmada, 2 saldırgan öldürüldü, 3'ü polis, 6 kişi yaralandı. Yaralanan sivillerden Dilfiraz Karataş hastanede hayatını kaybetti. 

Olayın ardından saldırganların yanında bulunan çantada yapılan incelemede, içeriği henüz belirlenemeyen bir düzenek, plastik kelepçe, 48 mermi ve doküman bulundu.

Emrah Yayla'nın 2017 yılında Ankara'da yakalandığı ve yargılandığı dava kapsamında 14 yıl cezaevinde kaldığı öğrenildi. Pınar Birkoç'un ise DHKP/C'ye yönelik bir operasyonda 2017'de yakalanıp tutuklandıktan sonra 2020'de salıverildiği ifade edildi.

ABLASI VE KARDEŞİ ADLİYEDE GÖZALTINA ALINDI

Öldürülen Pınar Birkoç'un ablasının da bugün "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından duruşmasının olduğunu öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne giden polis, tutuklu Necmiye Birkoç ile duruşmaya izleyici olarak katılan diğer kardeşini ve duruşmadaki başka bazı kişileri gözaltına aldı.

Mahkeme heyeti bu gelişme üzerine duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.