Okumanın zorluğu ve zorlaştırılması

Eğitimin sürekli değiştirilmesi, yeni kararlar alınması öğretmeni, veliyi ve öğrenciyi zor durumda bırakılıyor.

Gittikçe zorlaştırılması öğrencilerin okuma hevesinin kırılmasına neden oluyor. 1. Sınıf öğrencisine ödevlerin çok verilmesine anlam verilmiyor, çocuk ödev yapa yapa artık okuldan kaçıyor. Türkiye'de eğitim sisteminde herke sıkıntı çekiyor. Okulu geçmesi için baraj puanın bırakıldığı, her gün yeni kararlar alarak öğrencinin kafasının karıştırılıyor. Çocuğu çok sıkmayan velileri zorlamayan yasalar çıkarılmalı. Ekonomikten tutun birçok konuda sıkıntı çekilen eğitim başka bir hal alıyor.

Çocukların algıları artık almıyor, bu yüzden kolay yollara başvuruyorlar öğrenmek için değil ödeve yapıp okula öyle gitmek için telefon, tablet vb. teknolojiye yöneliyorlar.

Öğretmenlerimiz gereğinden fazla ödev veriyorlar, müfredat uymak için böyle yapmak yerine öğrencilerin daha iyi anlaya bilmeleri için ilkokul öğrencilere görsel ve eğitsel yöntemlere başvuran bilirler.

Hakkâri'de ulaşım sıkıntısı çok oluyor bu nedenle birçok öğrenci okul okumayı bırakıyor. 

Okul beslenmesi diye birsey varmış, eskiden kim ne isterse alıp götürüyordu, zaten ekonomik olarak olmayan bir şehiriz kaldı ki her gün beslenme için yapılan listelere uyumasını isteniyor evet bazı kesimler için kolay olabilir ama işi gücü olmayan her gün beslenme için farklı farklı şeyler isteyen ve uyulmadığında uyarı alan veliler artık çocuklarını okutmak istemiyor.

İl dışına gönderip çalışmalarını istiyorlar, çünkü burada o kadar tanılan zengin sözde iş adamları var, hepsi ağa  olmuş. Düğünlerde tek kendilerini gösterip saçıp savuran ağalarımız var. İşsizlik hat safhada olan memleketleri için en azından bir tekstil, fabrika gibi bir iş için yatırım yapabilirler. Gençlerin farklı şehirlere gidip iki üç kuruş kazanmak için perişan olmaları gönülleri el veriyor maalesef. Ulaşım için de hiç birşey yapılmaması ayrı bir sıkıntı. Köylerde ve merkezde ikametgâh eden kardeşlerimiz servis sıkıntısı çekiyor ve bu sorun hiç bir zaman çözülmüyor. Çünkü ilgilenen ne bir eğitimci nede şimdiye kadar buraya gelen valilin bu sorunu çözdüğünü görmedik.

Yeni gelen sayın valimiz bu sorunu çözülmesine ricalarımızı arz ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum