Müdür Kaya'nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Müdür Kaya'nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürü Salih Kaya'nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası  Mesajı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Hakkari İl Müdürü Salih Kaya 10-16 Mayıs Engelliler Haftası  Mesajınfda şu ifadelere yer verdi: "Dünya Engelliler Haftası 10-16 Mayıs günleri arasında düzenlenen etkinliklerle toplumda farkındalık uyandırmayı amaçlayan haftadır. Yurdumuzda 1966 yılından beri Engelliler Haftası düzenlenmektedir. Engelli olmak, insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle hem yurdumuzda hem de Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için birey ve toplum olarak onlarla duygudaşlık kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; Bakanlığımızın sunduğu imkânlar dâhilinde engelli vatandaşlarımızın her konuda yanlarında olmaya, sorunlarının çözümünde rol almaya ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Onların yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurum ve kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içinde yanlarında olduğumuzu her zaman hissettirmeliyiz.

Bizler biliyoruz ki; Engelli olmak, bir engel değildir. Sadece aşılması gereken bir düşüncedir. Onun için her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır.

Bu duygularla 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının toplumsal farkındalığı ve hassasiyeti arttırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.