Mimar Cemal Erip HATSO adaylığını açıkladı

Mimar Cemal Erip HATSO adaylığını açıkladı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerin yaklaşırken, oda başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mimar Cemal Erip, seçilmesi halinde 4 yıllık görev süresince uygulamaya koyacakları hedef ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası (HATSO) 7 Nisan Cumartesi günü seçime gidiyor. HATSO Başkanlığı’na aday olan Mimar Cemal Erip, bir Kahvaltı salonunda kendisine destek veren üyeler ile 'Birlikte Hakkari’yiz’ sloganı ile basın toplantısı düzenledi. 

'BİZ BİRLİKTE HAKKARİYİZ'

Seçimlerdeki oy pusulasının renginin ‘Bahar Yeşili’ olarak seçtiklerini belirten Erip, ‘Birlikte Hakkari’yiz’ girişimi olarak, daha fazla kalkınmış, refah düzeyi yüksek ve daha güzel bir Hakkari için Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine aday olduklarını kaydetti. 

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İDDİALIYIZ'

‘Hakkari’nin ekonomik sorunlarının tartışılması ve çözümü için iddialıyız’ diyen Erip, üyelerinin Ticaret ve Sanayi Odası ile olan ilişkilerini aktifleştirme sözü verdi. 

'ÖNCELİĞİMİZ ÜNİVERSİTE'

Hakkari için çok önemli olan üniversite kampusunun tamamlanması ve öğrenci sayısının artırılması için çaba göstereceklerini ifade eden Erip, madencilik, tarım ve hayvancılık, turizm sektörleri başta olmak üzere Hakkari’nin kalkınması için bu sektörler temsilciler ile işbirliğine gireceklerini söyledi.  

Hakkari’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması için etkin çaba göstereceklerini kaydeden Erip, Hakkari’nin Avrupa Birliği Fonlarından yeterince faydalanması için ortak kullanım atölyeleri oluşturacaklarını belirtti. 

'ESNAF İÇİN NEFES KREDİSİ SAĞLAYACAĞIZ'

HATSO üyelerine ‘Nefes Kredisi’ sağlayacaklarını belirten Erip şunları söyledi: 

“ TOBB’un anlaşmalı bankalarca verilecek olan Nefes kredisi için bankaların kullandıracağı kredinin gerekli teminat koşulunu sağlayarak, HATSO üyelerinin bu bağlamda yaklaşık 30 Milyon kredi kullanmasını sağlayacağız Sınır kapılarımızda yaşanan sorunların çözümü için takipçi olacağız. Esendere Sınır Kapısı’nda yaşanan idari ve teknik sorunların çözümü ile Üzümlü Ve Derecik Sınır Kapılarının ticarete açılması ve tam teşekküllü kapı olması için ısrarcı olacağız. Bu kapsamda Karayolu ağının standart hale gelmesi için girişimde bulunacağız. Hakkari’nin alternatif yolunun yapılması için tüm STK’ların desteğini de alarak harekete geçeceğiz. Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs imkanı sağlamak için bir vakıf kurmayı planlamaktayız. Bu vakfı, üyelerimizin destekleri ve Hakkari dışından sağlayacağımız desteklerle maddi olarak güçlendirmeyi ve periyodik olarak burs vermeyi sağlayacağız. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde yer alan Genç Girişimciler ve Kadın Girişimciler Kurullarına kadınların ve gençlerin katılımını sağlayarak bu kurulları güçlendireceğiz. Hakkari’nin sosyal sorunlarının çözümü noktasında da aktif olacağız ve çözümü için diğer sivil toplum kuruluşlarına öncülük edeceğiz"

1-412.jpg

5-190.jpg3-310.jpg4-270.jpg6-133.jpg2-383.jpg