Mesud Barzani Mike Pence ile görüştü!

Mesud Barzani Mike Pence ile görüştü!

Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı için Almanya’da bulunan Başkan Mesud Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile biraraya geldi.

Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı için Almanya’da bulunan Başkan Mesud Barzani, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile biraraya geldi.

 

Bu görüşme, Başkan Barzani’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimindeki üst düzey yetkililerle yaptığı ikinci görüşme oldu.

 

Mike Pence, Başkan Barzani ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından, “IŞİD’le savaşta sürecin hızlanmasına yönelik planı Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile görüştük” dedi.

 

Mike Pence ayrıca, Erbil-Bağdat arasında yapılan işbirliği için Başkan Barzani'ye teşekkürlerini iletti.

 

Mesud Barzani bugün sabah saatlerinde ABD Savunma Bakanı James Mattis ile biraraya gelmişti.

 

Başkan Barzani'nin Mike Pence ile daha önce yaptığı telefon görüşmesinde, Erbil - Washington arasında ilişkilerin geliştirmesi ve güçlenmesine yönelik hemfikir oldukları vurgulanmıştı.

 

Görüşmede Mike Pence, Kürdistan Bölgesi’ne desteklerinin devam edeceğini söyleyerek, terörle mücadelede Kürdistan halkının ve Peşmerge Güçleri’nin verdiği kurban ve bedellerin farkında olduklarını belirtmişti.

 

Bu arada, Başkan Barzani bugün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de biraraya geldi.

 

Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı için Almanya’da bulunan Başkan Mesud Barzani, dünya liderleriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

 

Başkan Barzani dün İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian, Kuveyt Dışişleri Bakan Yardımcısı ve ABD Savunma Bakanı James Mattis'le toplantı yaptı.

 

Mesud Barzani’ye ziyaretinde, Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (KDSP) lideri Muhammed Hacı Mahmud, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro üyesi Cafer Şeyh Mustafa, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Ömer Osman, Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, KDP Başkanlık Konseyi üyesi Hemin Hewrami ve Peşmerge Bakanı Vekili Enver Hacı eşlik ediyor.

 

53. Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı’na tüm dünyadan 500’ün üzerinde politikacı, bürokrat, güvenlik uzmanı, uluslararası örgüt temsilcisi ve araştırmacı katılıyor.

 

17 Şubat’ta başlanan Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı (UGK) bugün 30 ülkeden başkan ve başbakan, 80 bakan ile  tüm dünyadan 500’ün üzerinde politikacı, bürokrat, güvenlik uzmanı, uluslararası örgüt temsilcisi ve araştırmacı katıldı.

 

Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı, yarın sona erecek.

131252352115778662.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.