Mardin Valiliği: Havan topu saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı

Mardin Valiliği: Havan topu saldırısında 2 sivil hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesine yapılan havan ve roket mermili saldırıda 2 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini, 12 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada "Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca İlimiz Kızıltepe İlçesi Taşlıca ve Otluk Kırsal Mahalleleri’ne siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 2 sivil vatandaşımız vefat etmiş, 12 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır" denildi.

Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye başlattığı Barış Pınarı Harekatı 9 Ekim’den beri devam ederken bölgeden açılan ateş ve atılan havan toplarıyla şimdiye kadar 18 sivil hayatını kaybetmişti. Bu saldırı ile birlikte hayatını kaybeden sivil sayısı 20 oldu.

 

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.