Leyla Güven cezaevinden ambulansla çıkarıldı

Leyla Güven cezaevinden ambulansla çıkarıldı

Tahliye kararı verilen DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahsis edilen ambulansla çıkarıldı.

79 gündür açlık grevini sürdüren DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında tahliye kararı verildi.2 ayı aşkın süredir açlık grevinde olan Güven 10 kilo kaybetmişti.

Sağlık durumu kötüye giden Güven, yürümekte zorlanıyor, mide bulantısı yaşıyor; ışık, koku ve sese karşı hassasiyeti artan tutuklu vekil, sıvı alımında da zorluk çekiyor.

Güven, tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden tahsis edilen ambulansla çıkarıldı.Güven, buradan Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bulunan evine götürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, mahkemenin tahliye kararının olumlu olduğunu, Güven’i alıp evine götüreceklerini ve açlık grevine devam edeceğini açıkladı.:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.