Kot kumlama atölyeleri hala can alıyor

Kot kumlama atölyeleri hala can alıyor

Arif Okul’un Silikozis hastalığından ölümü yıllardır unutulan bir sorunu, kot kumlama atölyelerini yeniden gündeme getirdi. Sadece Diyarbakır'da Silikozis yüzünden 60 kişi ölümü bekliyor.

Kot kumlama atölyeleri, silikozis hastalığına yakalanan onlarca insanın ölümünün ardından yasaklanmıştı. Ancak bu yasak ne o merdiven altı atölyeleri nede ölümleri durdurabildi.

Hala kot kumama atölyelerinde çalışan bir çok genç, silikozis hastalığına yakalanarak, hayatını kaybediyor.

İstanbul’da 2002 yılında kot kumlama atölyesinde çalışırken, silikozis hastalığına yakalanan Arif Okul, 5 yıl çalıştıktan sonra işten ayrılarak memleketi Diyarbakır’a dönen Arif Okul, hastalığının ilerlemesi üzerine 2 yıl önce Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmeye başlamıştı ancak dün sabah hastanede hayatını kaybetti.

Arif Okul’un ölümü yıllardır unutulan bir sorunu kot kumlama atölyelerini yeniden gündeme getirdi.

Arif Okul için Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kurulan taziyesine katılan meslektaşları, çok sayıda kişinin Arif gibi ölümü beklediğini söyledi.

SADECE DİYARBAKIR'DA 60 KİŞİ ÖLÜMÜ BEKLİYOR

Hastalığı nedeniyle herhangi bir işte de çalışamadığını kaydeden Tektaş, Diyarbakır’da 60 dolayında silikozis hastasının olduğunu belirterek, bu hastalardan 12’sinin durumunun kritik olduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.