Koronavirüste bugün: 3 ülkede OHAL ilan edildi, ilk aşı testi yapılacak

Koronavirüste bugün: 3 ülkede OHAL ilan edildi, ilk aşı testi yapılacak

Koronavirüsten kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısı 6 bin 522'ye, vaka sayısı 170 bine çıktı. 3 ülkede OHAL ilan edilirken, ABD'de ilk aşı testi yapılacak. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 522'ye çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel salgın ilan edilen salgına yakalananların sayısı ise 170 bine ulaştı. 
 
16 Mart itibariyle koronavirüse ilişkin yaşanan gelişmeler şöyle:
 
ÇİN: 14 KİŞİ DAHA ÖLDÜ: Virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'de 14 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 213'e çıktı. Yine, vaka sayısı ise 80 bin 860'ı buldu. 
 
İTALYA: DOKTORLAR MEKTUP YAYINLADI: Ölüm sayısının bin 809, vaka sayısının ise 24 bin 747'yi bulduğu İtalya'da ise, 300 doktor virüse ilişkin mektup yayınladı. Mektupta, virüse karşı tepkinin geç verildiği belirtilerek, hükümetlerin harekete geçmesi için "elinizden geleni yapın" çağrısı yapıldı.   
 
İRAN: 13 KİŞİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ: Virüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İran'da dün 13 kişi daha virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 724 oldu. 
 
ÇEKYA: ÜLKE KARANTİNAYA ALINACAK: Çekya'da ülke geneline karantina uygulanacağı açıklandı. Karantinadan kaynaklı ülkede yaşayanlar evlerini sadece işe ve doktora gitmek, gıda, temizlik malzemesi ya da ilaç satın almak amacıyla terk edebilecek.
 
LÜBNAN: OHAL İLAN EDİLDİ: 3 kişinin yaşamını yitirdiği Lübnan'da olağanüstü hal ilan edildi. Söz konusu karar, salgınla mücadele kapsamında alınacak kararları görüşmek üzere Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın başkanlığında yapılan toplantının ardından duyuruldu. 
 
PERU: 15 GÜN ACİL DURUM İLAN EDİLDİ: 71 kişide virüsün görüldüğü Peru'da Ulusal Acil Durum ilan edildi. Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, "Ulusun yaşamını olumsuz etkileyen koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ciddi durumlardan dolayı Bakanlar Kurulunda, ulusal acil durum ilan edilmesini kapsayan kararnameyi oy birliğiyle onayladık. 15 gün geçerli olacak bu önlem, halkımızın zorunlu olarak karantinada kalmasını kapsıyor" şeklinde kararı duyurdu. 

Vizcarra, halkın yalnızca temel ihtiyaçları için kamuya açık alanları kullanabileceğini söyledi. 
 
ABD: AŞI TESTİ YAPILACAK : ABD'de bir kişinin daha virüsten kaynaklı yaşamını yitirmesiyle birlikte ölenlerin sayısı 69'a çıktı. Vaka sayısı ise ülke genilde 3 bin 782'ye çıktı. 
 
ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısı bugün ilk kez Washington eyaletinde test edilecek. Testin sağlıklı 45 gönüllü deneğe uygulanacağı belirtildi. 
 
TÜRKİYE: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de dün itibariyle vaka sayısının 18 olduğunu açıkladı. Ülke genelinde gece kulüpleri, barlar ve diskoteklerin bugünden itibaren kapatılacağı duyuruldu.  
 
İSPANYA: 96 KİŞİ DAHA ÖLDÜ: İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki korona virüsü vaka sayısının 7 bin 753'e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, son 24 saatte virüs nedeniyle 96 kişinin hayatını kaybettiği ve ölü sayısının 288’e yükseldiği kaydedildi. 
 
YUNANİSTAN: Türkiye'nin sınır komşusu Yunanistan'da dün 103 yeni vaka tespiti daha yapıldı. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 331'e çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.