Koronavirüs İngiltere nüfusunun yüzde 6’sına bulaştı

Koronavirüs İngiltere nüfusunun yüzde 6’sına bulaştı

Londra’daki Imperial College’ın 100 bin kişiyle yaptığı bir araştırma, İngiltere nüfusunun yüzde 6’sına virüs bulaştığını ortaya koydu. Bu 3,4 milyon kişiye denk geliyor.

İngiltere’nin resmi verileri 315 bin kişiye virüs bulaştığını gösteriyordu.

Evlerde yapılan testlerle düzenlenen ve bu alandaki en geniş çaplı araştırma olan Imperial College araştırmasına göre hastalanan sayısının bilinenden çok yüksek olması, hastalananların ölüm oranlarının da önceki tahminlerden çok daha düşük olduğu anlamına geliyor.

Araştırmayı yürüten ekipten Graham Cooke, Asyalı ve Afrikalılar arasında salgının diğer gruplara kıyasla daha yüksek olduğunu söyledi ve ekledi:

“Koronavirüs önlemlerini tamamen gevşetmemiz durumunda toplumun büyük bir kısmının bağışıklık geliştirmemiş olduğunu gördük. Böylesi bir durumda virüs tekrar hızla yayılır ve bu araştırmanın bu yönde alınacak kararlara etki edeceğini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.